Чистилище сайту "Миротворець" поповнилось несподіваними гостями. П'ятох українських чиновників внесли до списку ворогів України. У них виявили угорські паспорти.

Про це йдеться у заяві на офіційному сайті ресурсу.

До "Миротворця" потрапили депутати із Закарпаття, а саме четверо місцевих депутатів і заступник мера міста Чоп.

"Перша п’ятірка порушників Конституції і Закону України про громадянство зафіксована в "Чистилищі". Всі дані про наявність у вказаних громадян України незаконного угорського громадянства підтверджені", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Так, у розділ "Чистилище" внесли п'ятьох жителів Закарпатської області: Йосипа Фовріша, Адальберта Брауна, Степана Гала і Кароля Беркі, які є депутатами місцевих міськрад, а також Оскара Балога - заступника міського голови міста Чоп.

Як повідомлялось, у депутата Берегівської райради Кароля Беркі виявили незаконний паспорт громадянина Угорщини. одразу ж після цього інциденту депутат склав мандат.

Дивіться: Як проходила процедура видачі угорських паспортів на Закарпатті

Додамо, на днях вибухнув скандал. У місті Берегове українцям видавали угорські паспорти. в мережі потрапило відео, на якому видно, як громадяни нашої країни присягали на вірність сусідній державі. Усе це супроводжувалось вітаннями з шампанським. Також угорськці представники просили не поваідомляти українські органи про наявність другого громадянства.

Нагадаємо, в українському міністрестві закордонних справ пояснили, навіщо українцям видавали угорські паспорти. Як пояснив глава відомства Павло Клімкін, роздача другого громадянсьва українцям - це не найстрашніше, є деякі моменти, які можуть накликати серйозні наслідки.

Як раніше повідомляв Знай.ua, українське МЗС збирається вислати консула Угорщини за скандал з роздачею паспортів.

Раніше портал Знай.ua писав, що представник МЗС розповів, з якою метою українці отримували угорські паспорти, та що вони з ними збиралися робити у Європі.