На Закарпаття біля консульства Угорщини черга - це українці вишикувались за новими паспортами.

Про це повідомляє "Укрінформ".

В місті Берегове Закарпатської області громадянам України масово видають угорські паспорти.

Угорщина

Дана процедура супроводжується келихом шампанського та привітанням з другим громадянством. Українці перед цим мають вголос присягнути на вірність сусуідній країні, а також їх просять не розголошувати даної інформації українській владі.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства", - закликає угорський дипломат.

"Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог", - тричі повторюють громадяни текст клятви на тлі угорського прапора.

Угорський паспорт

У консульстві Угорщини в Береговому поки ніяк не прокоментували запит журналістів щодо цього випадку.

Водночас, представники посольства Угорщини в Києві заявили, що що вжде звернулися до свого міністрества за поясненнями та додали, що відповідь нададуть, якщо побажають.

Дивіться: Присяга на вірність Угорщині

Нагадаємо, українські туристи тепер мають змогу подорожувати до Грузії за внутрішніми паспортами. Країни підписали угоду про поїздки за ID-картками.

Як повідомляв Знай.ua, 12 вересня, Європейський парламент проголосував за введення економічних обмежень проти Угорщини: офіційний Будапешт занадто довго нехтував загальними правилами і цінностями Євросоюзу.

Також Знай.ua писав, що скандальну посаду "міністр по Закарпаттю", яка сильно розлютила українців, погодився ліквідувати угорський уряд.