У середу, 12 вересня, Європейський парламент проголосував за введення економічних обмежень проти Угорщини: офіційний Будапешт занадто довго нехтував загальними правилами і цінностями Євросоюзу.

За доповідь, про яку напередодні говорив лідер Австрії Себастьян Курц, проголосували 448 депутатів, проти виявилися 197, утрималися 48.

Так, у документі засуджується тиск, який Угорщина чинить на незалежні ЗМІ; те, як Будапешт ухвалював рішення про відсторонення від посад незалежних суддів, робив неможливою роботу неурядових організацій, які допомагають біженцям та мігрантам. До списку також додали те, як урядовці та їхні родини збагачувалися за рахунок європейських фондів, а також багато іншого в категорії "порушення Будапешта".

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Після цього рішення Європарламенту Рада ЄС повинен встановити, чи порушила Угорщина цінності ЄС. Якщо стаття 7 Лісабонського договору буде активована по Угорщині, її можуть позбавити права голосу в Раді ЄС.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко збільшив термін призову на строкову військову службу в 2018 році з 2 до 3 місяців. Відповідний указ від 10 вересня оприлюднено на сайті глави держави. Вносяться зміни у попередній указ від 15 лютого. Згідно з документом, осінній призов пошириться ще на один місяць і триватиме з жовтня по грудень 2018 року.

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час антиурядової акції протесту в Санкт-Петербурзі в неділю, 9 вересня, поліцейські затримали неповнолітнього хлопчика. Учасники мітингів вимагають скасувати підвищення пенсійного віку в Росії. Крім того, деякі ЗМІ зазначають, що учасники акції також вимагають від Володимира Путіна залишити посаду президента країни.

Також "Знай.uа" писав, цілий ряд недоробок і несправностей виявили на російському космодромі "Східний", зокрема — неякісно залитий бетон на стартовому комплексі. Після перевірки стало очевидно, що винен колишній підрядник — Спецбуд РФ. Крім того, є ще чимало неназваних поки претензій до колишнього підряднику.