Скандальну посаду "міністр по Закарпаттю", яка сильно розлютила українців, погодився ліквідувати угорський уряд.

Про це стало відомо завдяки повідомленню міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, пише портал "Політека".

За його словами, в п'ятницю вранці він провів розмову зі своїм угорським колегою Петером Сийятро. За підсумками переговорів угорська сторона погодилася з доводами українців і пообіцяла змінити назву посади нового уповноваженого.

"Почав ранок з розмови зі своїм угорським колегою Петером Сійярто. Угорці нас добре почули і змінюють назву свого уповноваженого "по Закарпаттю". А по решті питань - продовжуємо конструктивно працювати далі", повідомив Клімкін.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська письменниця Лариса Ніцой, відома своїми скандальними висловлюваннями, в черговий раз підірвала соціальні мережі. На цей раз темою гнівного звернення стало питання про вивчення нацменшинами рідної мови: Угорщину не влаштовують умови, які українська влада пропонує жителям Закарпаття, а Ніцой не влаштовує, що угорський уряд все ніяк не заспокоїться.

В ефірі українського каналу письменниця підкреслила, що пропозиції України підтримала Венеціанська комісія, так що питань взагалі виникати не повинно.

Варто нагадати, що вето, яке Угорщина наклала на проведення засідань комісії Україна – НАТО, не вийде зняти без допомоги Сполучених Штатів.

Про це в ефірі українського каналу заявила заступник глави Міністерства закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль.

Вона зазначила, що Київ і Будапешт домовилися провести зустріч міністрів освіти і закордонних справ 22 червня. Головна мета заходу - нарешті домовитися між собою, щоб уникнути подальших проблем на різних міжнародних майданчиках".

Нагадаємо, Україна відкриває нові візові центри по всьому світу.

Як повідомляв Знай.uа, письменник шокував правдою про українців через 20 років.

Знай.uа писав, Угорщина включила задню у скандалі з Україною.