В Україні незабаром зміняться правила надання так званого "соціального житла" малозабезпеченим категоріям населення, а також внутрішнім переселенцям. Відповідні зміни до закону "Про житловий фонд соціального призначення" нещодавно внесла Верховна Рада, повідомляє "Хвиля".


Згідно документу, шанс стати на соціальний квартирний облік отримують:

Соціальне житло
Соціальне житло


громадяни, для яких таке житло являється єдиним місцем проживання, або які мають право на поліпшення житлових умов відповідно до закону;


українці, середньомісячний сукупний дохід яких за попередній рік (у розрахунку на одну людину) в сумі менше середньої вартості оренди житла в даному населеному пункті та прожиткового мінімуму, встановленого законодавством;

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще


внутрішньо переміщені особи, у яких немає іншого житла для проживання на підконтрольною українському уряду території, або житло яких зруйновано і не придатне для життя.


Соціальне житло: подробиці оформлення

Соціальне житло
Соціальне житло


У переліку осіб, котрі потребують соціальної допомоги, також значаться ще кілька категорій, ви можете вимагати надати житло, якщо площа вашого значно нижча за той рівень, котрий визначений комітетами обласних профспілок, а також якщо приміщення не відповідає встановленим санітарним і технічним вимогам.

Соціальне житло
Соціальне житло


Серед пільговиків – ті, в кого діагностували важкі форми захворювання, через які людина просто фізично не може знаходитися поруч з іншими у переповненій комунальній, або просто – однокімнатній квартирі.

Соціальне житло: як отримати?
Соціальне житло: як отримати?

Крім того, можна стати на облік, коли ви проживаєте за договором піднайму жилого приміщення в будинках державного або громадського житлового фонду чи за договором найму жилого приміщення в будинках житлово-будівельних кооперативів, або у гуртожитках.

Соціальне житло: як отримати?
Соціальне житло: як отримати?


Вимагайте поліпшення житлових умов у тому випадку, якщо у будинку тісняться дві, або більше родини, особи різної статі, старші за 9 років, крім подружжя.

Соціальне житло
Соціальне житло


Обліком таких категорій громадян займаються комітети органів місцевого самоврядування за місцем реєстрації громадянина, або за місцем роботи (тільки у випадку, якщо підприємство, установа, організація мають житловий фонд і ведуть житлове будівництво або приймають дольову участь в житловому будівництві).


Дивіться: як отримати від держави компенсацію на покупку квартири?


Нагадаємо, економіст розповів, як зміниться курс гривні по відношенню до долара у найближчі місяці.
Як повідомляв Знай.ua, в Україні найближчим часом рекордно підвищаться ціни на пальне.
Також Знай.ua писав, названо найбільші ризики державного бюджету на 2019 рік.