Україна слідом за Європейським союзомготова відмовитися від традиції щороку переходити на літній та зимовий час. Але цього року годинники ще раз переведуть. Це станеться, як завжди, в останню неділю жовтня.

Поки що рішення щодо скасування перевдення годинни не прийняли, тому в ніч з 27 на 28 жовтня о 4 ранку стрілки годинників потрібно перевести на годину назад.

У 2011 році в Україні вже була спроба скасувати переведення годинників, але вона виявилася невдалою.

Додамо, у кінці серпня Євросоюз проголосував за скасування переходу на літній та зимовий час. Так, переваєна більшість жителів Європи виступили "ЗА" відмови від цієї традиції, вони виступили за збереження літнього часу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як впливає на людей такий перехід?

Лікарі стверджують, що організм людини легше переносить перехід на зимовий час, ніж на літній. Але, в будь-якому випадку людині у перші дня важко адаптуватися до нового режиму.

У разі переходу на зимовий час можливі погіршення самопочуття, також це може призвести до порушень сну та зниження імунітету. Особливо гостро це відчувають люди, які мають зронічні захворювання чи проблеми з серцево-судинною системою.

Відповідно до низки досліджень, в перші дні після переведення стрілок на зимовий час різко зростає кількість інфарктів і самoгyбств.

Тим, хто легко піддається стресу, радять уникати будь-яких подразників, а ще краще влашуватисобі німі-відпустку на перші дня після переведення стілок годинника.

Дивіться: Як швидко адаптуватися до переходу на зимовий час

Нагадаємо, синоптики розповіли, які сюрприз принесе сихія у жовтні та до чого слідбути готовими.

Як повідомляв портал Знай.ua, у вересні 2018 року серйозних магнітних бур не передбачається, однак і розслаблятися чутливим людям не варто.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені заявляють про виникнення нового супутника Землі, який постійно знаходиться поруч та крутиться навколого Блакитної планети.