У мережі опублікували офіційний трейлер художнього фільму "Донбас" режисера Сергій Лозниці – саме ця стрічка представляла нашу країну на врученні престижної міжнародної премії "Оскар-2019". Як відомо, у широкому прокаті в Україні картина вийде 18 жовтня.


Донбас очима Сергія Лозниці

Сергій Лозниця, "Донбас"
Сергій Лозниця, "Донбас"


Сценарій фільму заснований на документальних матеріалах і розповідає про події, які відбувалися на сході України. У центрі уваги - люди, вимушені пристосовуватися до життя в умовах, коли розпадаються інститути влади, сімейні та професійні зв'язки, коли речі перестають називатися своїми іменами.

Сергій Лозниця, "Донбас"
Сергій Лозниця, "Донбас"

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще


Стрічка, до речі, отримала відзнаку за найкращу режисуру на конкурсі кінофестивалю в Каннах (9 травня) "Особливий погляд". Фільм створили у копродукції Німеччини, Нідерландів, Франції та України за підтримки Держкіно.

Сергій Лозниця, "Донбас"
Сергій Лозниця, "Донбас"


За словами Лозниці, за основу взяли реальні історії людей, котрі волею долі залишилися на тимчасово окупованих територіях України.
Фільм знято практично на 100 % російською мовою, але для українського кінопрокату було створено дубляж українською.

Сергій Лозниця, "Донбас"
Сергій Лозниця, "Донбас"

Одразу після прем'єри стрічки на Каннському міжнародному кінофестивалі у травні 2018 року, більшість західних кінокритиків схвально відгукнулися про фільм.

Сергій Лозниця, "Донбас"
Сергій Лозниця, "Донбас"

Провідний кінокритик впливового британського видання The Guardian Пітер Бредшоу сказав що фільм "Донбас" — це зворотна сторона медалі буйного бачення Кустурицею хаотичної війни в колишній Югославії.


Дивіться: "Донбас", офіційний український трейлер, 2018 (Сергій Лозниця)


Нагадаємо, помер творець перших "Зоряних війн".
Як повідомляв Знай.ua, легендарний хіт Вакарчука перетворили на гімн для українських захисників.
Також Знай.ua писав, у мережу потрапив трейлер фільму "Люди-Ікс: Темний Фенікс".