Погода вже встигла налякати українців першими заморозками та навіть першим снігом, який випав у Карпатах, натякнувши, що зима не за горами.

Та поки українці готуються до холодів, вчені прогнозують зиму найтеплішою за останні 30 років. Хоча, за їхніми словами, не обійдеться без "сюрпризів" у вигляді 20 градусів морозу.

Завідуюча відділом прикладної метеорології і кліматології Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту Віра Балабух розповіла, якої погоди чекати цієї зими українцям.

За її словами, зима буде теплішою за кліматичну норму, а середня температура на 1-2 градуси буде вищою за норму і становитиме від 2 тепла до 3 градусів морозу.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"По тим прогнозам, які є на сьогоднішній день, метеорологи не очікують аномально холодної зими в Європі. За даними світових центрів сезонного прогнозування, очікується, що у нас зима в цьому році може бути значно тепліше кліматичної норми. Ми знову очікуємо теплу зиму, таку ж, як в минулому році. Потепління атмосфери триває і далі, і температура повітря може бути взимку теплішою, ніж зазвичай. Ця зима може бути на 2 градуси теплішою, ніж протягом останніх 30 років. Очікується, що температура повітря в середньому може коливатися за зиму від +2 до -3 градусів. Це середня температура за сезон", - сказала Балабух в коментарі "Українській правді".

У той же час метеоролог зазначила, що сніг не пройде повз південні області України, а через Затоку арктичного повітря будуть короткострокові періоди з денною температурою в 20 градусів морозу.

Вона уточнила, що місцями в Україні взимку будуть йти дощі замість снігу.

"В Україні за зиму, як правило, може випадати від 90 до 200 мм опадів. Найбільше в Карпатах. У грудні і січні на сході може бути трохи більше опадів, а в лютому на заході може спостерігатися дефіцит опадів. Але якщо будуть такі високі температури, то опади будуть випадати переважно у вигляді дощу або мокрого снігу. Це в свою чергу призведе до ожеледиці, налипання мокрого снігу ", - підкреслила Балабух.

А тим часом в Україні стоїть суха і сонячна погода. До кінця тижня погода буде мінливою - від шквальних вітрів і дощів до сухої і сонячної погоди з потеплінням.

Нагадаємо, у високогірній частині українських Карпат випав сніг

Як повідомляв портал "Знай.ua", киянам розповіли, коли чекати перших заморозків

Також "Знай.ua" писав, в Україну прийшов потужний циклон і приніс з собою затяжні зливи з поривчастим холодним вітром.