Чим корисний кіт? Справді, від нього вдома самі проблеми – купа шерсті на килимі, потрібно годувати, купати, та ще виконувати абсолютно всі забаганки, які прийдуть у пухнасту голову. Та ви навіть не здогадуєтеся, яка може бути від них користь. Саме домашні улюбленці здатні вилікувати від основного недугу осінньої пори – депресії, і не тільки.

Нормалізувати функції серцево-судинної системи


У кожного, в кого вдома живе кіт, ризик серцево-судинних хвороб знижується на 30-40%. Собак це, до речі, не стосується, така користь – лише від котів.

Позитивний вплив на імунітет

Популярні новини зараз
ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Зміни у військовому обліку – чого чекати українцям Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Пенсіонерів попередили про штрафи: заплатити доведеться майже 12 000 грн
Показати ще


Слабка імунна система – одна з найперших причин появи депресивного стану із приходом перших холодів. Позитивні емоції можуть бути найкращим стимулятором, тварини компенсують дефіцит соціальної взаємодії, допомагають подолати депресію, а також змушують грати з ними: як же тут нудьгувати, коли "цар" саме притягнув до ніг клубочок із нитками?


А ще своєю поведінкою вони можуть діагностувати різні захворювання, симптоми яких сама людина ще не відчуває.

Допоможуть уникнути алергії і різних проблем з дихальною системою


Коти можуть попередити більшість респіраторних захворювань, в тому числі – симптоми дитячої астми.


Зменшують концентрацію холестерину і тригліцеридів


Лікарі радять спеціальну дієту та регулярні фізичні навантаження у таких випадках, але пухнастики можуть стати непоганим доповненням до терапії: допомагають позбутися від надлишків цих речовин в організмі навіть ефективніше деяких лікарських препаратів.


Знижують ризик інсульту


Турбота про кішок може знизити потенційну можливість інсульту аж до 1/3 від середньостатистичних показників. Причини не зовсім зрозумілі, але дані спостережень говорять самі за себе.


Дивіться: Чому кіт може впасти в депресію?


Нагадаємо, психологи назвали основні способи визначити свої сильні і слабкі сторони.
Як повідомляв Знай.ua, чотирилапий "заєць" став зіркої мережі.
Також Знай.ua писав, визначено знаки зодіаку, які здатні підкорити будь-яку вершину.