Цей день ідеально підходить для того, щоб приготувати різні страви з гуски. До цього дня гуси вже були вгодовані за літо, смачні і жирні. Тому саме час купити домашнього гусака і порадувати близьких смачним запеченим гусаком. А для мисливців прекрасний час, тому що дикі гуси збираються відлітати у теплі краї і можна отримати хорошу здобич.

Також день відмінно підходить для переїздів, подорожей, довгих відряджень і поїздок. Речі, які ви виміняли сьогодні будуть дуже корисними і прослужать довго. Але остерігайтеся авантюристів, які дуже активні сьогодні.

Так як символ дня - гусак. То варто купити невелику іграшку або статуетку пташки. Її потрібно поставити на видне місце в будинку. Зазвичай вони продаються в магазинах декору і посуду, і бувають дуже милими і веселими. Також підійде і кухонне начиння в із зображенням гусака. Такі речі будуть оберігати ваш будинок протягом року.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Постарайтеся бути обережнішими з гострими предметами, особливо ножами. А якщо порізалися, то потрібно зробити хрестик з пальців, поводити навколо порізу і прошепотіти:

"Стань на камінь, кров не кане.
Стань на чоло, не буде нічого.
Амінь ".

Це може зробити близька людина, якщо ви поранили палець.

У цей день знахарі лікували дітей і робили різні обереги. Якщо ви народилися сьогодні, то за повір'ям, доживете до глибокої старості, а носити вам потрібно сапфір.

Гусячі прикмети в цей день

  • Гуси на Микиту летять - зимоньку на хвості тягнуть, сніг несуть на носі.
  • Дикі гуси низько летять - сніг обіцяють.
  • Гусак лапу піднімає - до холоднечі, на одній нозі стоїть - до морозу, полощеться у воді - до тепла, ніс під крило ховає - до ранньої зими.
  • Якщо ввечері 28 вересня буде густий туман - вночі буде дощ.
  • Гілки ялини і сосни опускаються вниз - до дощу.
  • До Микити Гусятника гусак жиру нагулює, після Микити - прогулює.