На днях найпопулярніша мережа ресторанів швидкого харчування mcdonald's зробила шокуючу заяву. Компанія вирішила повністю відмовитися від консервантів, ароматизаторів і барвників при приготуванні бургерів.

Про це повідомили на сайті компанії. За даними The Wall Street Journal, такі зміни пов'язані зі спадом продажів в США. Таким чином компанія має намір його зупинити, зазначає газета.

Вже навесні цього року mcdonald's став використовувати свіже, а не заморожене м'ясо для виробництва "Роял чізбургера". Крім того, компанія відмовилася від штучних добавок в наггетсах і перейшла на використання вершкового масла замість маргарину при приготуванні "Макмаффина" з яйцем.

Зміни торкнулися практично всієї продукції mcdonald's: гамбургери, чізбургери, подвійні чізбургери, біг маки та інше.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Всі штучні добавки, виявлені в булочках, сирі і соусах для деяких з найбільш відомих бургерів mcdonald's тепер перестануть використовуватися у складі продуктів американських ресторанів мережі. У повідомленні говориться саме про американські ресторани фастфуду.

Але так, як це одна мережа, можливо зміни відбудуться у багатьох країнах.

В компанії попередили, безсумнівно, відмова від штучних інгредієнтів і їх заміна натуральними скоротить термін зберігання продуктів або потребує їх додаткового заморожування.

Так у випадку того ж сиру і деяких інших продуктів замінити штучні добавки натуральними виявилося досить просто, але в разі маринованих огірків, використовуваних в бургерах mcdonald's виникає проблема.

В mcdonald's відзначають, що їй може знадобитися більше двох років, щоб позбутися від штучних добавок при приготуванні огірків, домігшись збереження колишнього смаку.

Нагадаємо, враховуючи популярність фаст-фуду серед туристів, портал Adme з'ясував, що можна поїсти в закладах McDonalds, KFC і Starbucks за 10 євро в різних куточках планети.

Як повідомляв портал "Знай.uа" не так давно Федеральне агентство Міністерства охорони здоров'я США по контролю і профілактиці захворювань (CDC) оприлюднило точні дані щодо масового отруєння в мережі ресторанів mcdonald's.

Також "Знай.uа" писав, 27-річна австралійка працювала барменшею в місті Бисбен, вона любила поїсти фастфуд і випити алкоголь. Дівчина довгий час вкрай безвідповідально ставилися до своєї зовнішності. Проте в якийсь момент вона вирішила, що з неї досить. І всього за 8 тижнів перетворилася до невпізнання.