На днях найпопулярніша мережа ресторанів швидкого харчування mcdonald's зробила шокуючу заяву. Компанія вирішила повністю відмовитися від консервантів, ароматизаторів і барвників при приготуванні бургерів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомили на сайті компанії. За даними The Wall Street Journal, такі зміни пов'язані зі спадом продажів в США. Таким чином компанія має намір його зупинити, зазначає газета.
Вже навесні цього року mcdonald's став використовувати свіже, а не заморожене м'ясо для виробництва "Роял чізбургера". Крім того, компанія відмовилася від штучних добавок в наггетсах і перейшла на використання вершкового масла замість маргарину при приготуванні "Макмаффина" з яйцем.
Зміни торкнулися практично всієї продукції mcdonald's: гамбургери, чізбургери, подвійні чізбургери, біг маки та інше.
Всі штучні добавки, виявлені в булочках, сирі і соусах для деяких з найбільш відомих бургерів mcdonald's тепер перестануть використовуватися у складі продуктів американських ресторанів мережі. У повідомленні говориться саме про американські ресторани фастфуду.
Але так, як це одна мережа, можливо зміни відбудуться у багатьох країнах.
В компанії попередили, безсумнівно, відмова від штучних інгредієнтів і їх заміна натуральними скоротить термін зберігання продуктів або потребує їх додаткового заморожування.
Так у випадку того ж сиру і деяких інших продуктів замінити штучні добавки натуральними виявилося досить просто, але в разі маринованих огірків, використовуваних в бургерах mcdonald's виникає проблема.
В mcdonald's відзначають, що їй може знадобитися більше двох років, щоб позбутися від штучних добавок при приготуванні огірків, домігшись збереження колишнього смаку.
Як повідомляв портал "Знай.uа" не так давно Федеральне агентство Міністерства охорони здоров'я США по контролю і профілактиці захворювань (CDC) оприлюднило точні дані щодо масового отруєння в мережі ресторанів mcdonald's.