Середня заробітна плата українців, які вирушають на заробітки в Польщу, дорівнює 19,2 тисячам гривень на місяць. Така інформація надійшла від міністра соціальної політики Андрія Реви, як передає видання UBR.

Виходячи з відомостей, отриманих від Держприкордонслужби, за кордоном на регулярній основі працюють 3,2 мільйона чоловік, і це друга хвиля міграції. У ході першої хвилі дана цифра становила 7 мільйонів.

Як зазначив міністр соціальної політики, щоб знизити хвилю виїзду робочої сили за кордон, Україні необхідно підвищувати рівень заробітної плати. Приміром, Рева упевнений, що розмір середньої зарплати повинен дорівнювати не менше 15 тисячам гривень.

Андрій Рева

"Ми збираємося в поточному році підняти середню заробітну плату у грудні до 10 тисяч гривень, і нам необхідно три-чотири роки, щоб така зарплата досягла необхідного рівня", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Рева, до того ж, зауважив, що рівень безробіття в Україні став йти на спад, так що роботодавцям нічого не залишається, як підвищувати мінімальну заробітну плату, щоб утримати на місцях співробітників.

Слід уточнити, що у Нацбанку відзначають, що до кінця 2018 року, громадяни України що працюють за кордоном, принесуть в країну 11 мільярдів доларів.

Нагадаємо, раніше стало відомо про загибель українця, який перебуває на заробітках у Польщі.

23-річний спортсмен помер від того, що у нього відірвався тромб. Деякі інформаційні джерела повідомляють, що це сталося під час нещасного випадку на роботі, інші - що у вільний від роботи час.Конкретне місцезнаходження молодої людини під час інциденту, визначити не вдалося. Однак батьки відзначають, що це сталося під час вихідного дня на риболовлі.

Нагадаємо, раніше Знай.UA писав про те, що в Польщі українці стикалися з жахливими умовами роботи, аж до погроз і примусу. Постраждалі розповідають про побиття, відібрані паспорти і мафію, яка цим всім командує.

Також Знай.UA розказував, що в Польщі під час страшного ДТП помер один українець. Від отриманих травм все сталося миттєво.