В останній день вересня українці насолодилися яскравим сонцем, хоча температура повітря була досить осінньою.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

За словами Діденко, в Україну суху і теплу погоду заніс антициклон, який повинен визначати температурний режим в країні і в понеділок, 1 жовтня.

Середня температура повітря 1 жовтня вдень - 13−17 градусів тепла, на півдні та на Закарпатті — 17−22 градуси.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У перший день жовтня в Києві очікується суха і сонячна погода. Вночі стовпчик термометра покаже 2−5 градусів тепла, вдень — 12−15 градусів з позначкою "плюс".

"Вночі було холодно, найближчої ночі теж не мед, але сподіваюся, що сонячний день компенсує домашні штани з начосом і такі ранні вечірні пуховики" Наталка Діденко

Нагадаємо, у жовтні українці будуть відпочивати на один день більше. Виходить, що робочих днів у країні буде 22, а вихідних - 9. Скорочених передсвяткових робочих днів у жовтні немає.

14 жовтня в країні відзначатимуть День захисника України, який випадає на неділю. На наступний день, в понеділок 15 жовтня, згідно з розпорядженням Кабміну, українці будуть відпочивати. Виходить, що 6, 7, 13, 14, 15, 20, 21, 27 і 28-е жовтня - це вихідні дні.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", у неділю, 30 вересня на території України очікується мінлива хмарність, без опадів. Лише вночі у східних областях невеликий короткочасний дощ. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Україні протягом наступного тижня, з 1 по 7 жовтня, очікуються справжні нічні заморозки, а температура повітря буде тільки знижуватися. Про це повідомляють у прес-службі Українського гідрометцентру.