З понеділка, 1 жовтня, в Україні почали діяти нові правила, згідно з якими під час їзди поза населеними пунктами водії повинні вмикати ближнє світло фар або денні ходові вогні.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Патрульна поліція.

"З 1 жовтня під час руху поза населених пунктів необхідно включати денні ходові вогні або ближнє світло фар", – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що нова вимога правил дорожнього руху діятиме з 1 жовтня до 1 травня. Вона обов'язкова для будь-якого часу доби. Впровадити нововведення вирішили для підвищення рівня безпеки на дорогах у затемнених ділянках.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Період, протягом якого діє вимога, обумовлений скороченим світловим повітря та погіршенням погодних умов, а значить і видимості на дорозі.

Якщо водії ігнорує норму, йому загрожує штрафне покарання у вигляді 425 гривень.

Нові штрафи з 27 вересня

Тепер в Україні за паркування в недозволеному місці його можна отримати, навіть якщо водія немає в салоні. Штраф будуть виписувати на ім'я власника транспортного засобу, а не водія.

Дорожні знаки для велосипедистів

Деякі дорожні знаки є обов'язковими для велосипедистів. Для того, аби не мати проблем з поліцією і вберегти своє здоров'я та життя у разі небезпеки, варто уважно вивчити і запам'ятати такі дорожні знаки.

Фіксація порушення водіїв

Українських водіїв попередили, як фіксуватимуть порушення на дорогах. Так стало відомо, про введення системи фотовідеофіксації. Але більшість експертів скептично налаштовані щодо цього нововведення, навіть якщо воно-таки запрацює найближчим часом.

Нагадаємо, у МВС показали найоригінальніші і креативні номерні знаки українських водіїв.

Як повідомляв Знай.ua, на водіїв чекає чергове зростання цін на бензин.

Також Знай.ua писав, названо найулюбленіші марки машин серед українських водіїв.