В зоні ООС бойовики підірвались на своїх же мінах. В цьому їм посприяли їхні куратори з Росії.

Десять бойовиків на бронетранспортері підірвалися на власному мінному полі. Про це повідомив Представник Міноборони Дмитро Гуцуляк, посилаючись на інформацію розвідки, пише online.ua.

За даними українських розвідників, в з'єднаннях і частинах російських військ, які стоять на Донбасі, проводилася ротація особового складу інженерних підрозділів.

"При цьому передача посад російськими офіцерами інженерних служб, в тому числі технічної документації, карт, схем установки і обслуговування мінних полів, проводилася формально і з порушеннями, що призвело до підриву на власних мінних полях особового складу супротивника і цивільного населення", - сказав спікер.

Гуцуляк зазначив, що саме ця безвідповідальність привела до того, що під час ротації на власному мінному полі підірвався БТР з особовим складом одного з передових підрозділів російських військових. За словами представника Міноборони, втрати склали до десяти російських окупантів загиблими і пораненими.

Та на цьому "подвиги" російських загарбників не закінчились. Після підриву БТР, всі інженерно-саперні підрозділи ворога були виведені для проведення додаткових занять та інструктажів. У той же час існуючі мінні поля залишили без розпізнавальних знаків. На них підірвались три підлітки.

Нагадаємо, підрозділ бригади Збройних сил України зміг за короткий час зміцнити свої позиції на одній з ділянок фронту в Донецькій області.

Як повідомляв портал "Знай.ua", український воїн поділився історіями про полонених бойовиків, яких доводилося узяти не один десяток.

Також "Знай.ua" писав, путінські бойовики залишилися без підтримки і кинулися навтьоки

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще