Командир 503 окремого батальйону морської піхоти Вадим Сухачевський розкрив шокуючі факти про військові будні ЗСУ у ексклюзиві для видання "Обозреватель".

ЗСУ
ЗСУ

Він окреслив нинішню ситуацію в зоні відповідальності батальйону.

"Ми на нинішні позиції зайшли всього кілька тижнів тому. Ситуація стабільно напружена, дистанція від противника в районі оборони, в середньому, становить 300-400 метрів. Але є позиції, де відстань до ворога - всього 60 метрів", - розповів комбат.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Окрім того, військовий поділився історіями про полонених бойовиків, яких доводилося узяти не один десяток.

Він розповів пікантну історію, що сталася під Слов'янськом на одному із блокпостів.

"Зупиняємо джип. І чисто випадково боєць біля ручки перемикання передач під шкірою намацав гранату. Почали ретельно перевіряти машину - знайшли форму, помповик, пістолет, ножі і, не повірите, великий чорний... фалоімітатор. Покликали мене, показали це все. Власник джипа почав було розповідати, що везе це все синові. Я не втримався, щоб не запитати, для чого йому цей предмет. Він довго думав, а потім сказав, що коли доживу до його віку - дізнаюся. А коли ми уточнили, чи має це відношення до масажу простати - не відповів, засоромився", - ошелешив розповіддю військовий.

Окрім того, він розповів про випадок під Слов'янськом із священиком Московського патріархату.

"Рух було обмежено - відповідно, велика черга стояла. І він там почав підбурювати матюками натовп, обурюватися. Зрештою ми не витримали, притиснули його до машини. І вже животом до машини коли повертали - почули звук удару чогось металевого. Рясу піднімаємо, а там - АКСУ, патронташ, все як годиться".

Також комбат прокоментував інформацію щодо зміни напрямку лінії зіткнення, завдяки чому українські військові просунулися вперед.

"Скажу так: певні успіхи у нас є. Ми дійсно трохи поліпшили свої позиції, хоча про звільнення населених пунктів мова поки що не йде", - резюмував військовий.

Нагадаємо, у неділю, 30 вересня, стало відомо, що підрозділ бригади Збройних сил України зміг за короткий час зміцнити свої позиції на одній з ділянок фронту в Донецькій області.

ЗСУ
ЗСУ


Як писав раніше Знай.ua, станом на 30 вересня 18:00 бойовики так званої "ДНР" відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил на околиці Авдіївки вже шість разів.

ЗСУ
ЗСУ


Також Знай.ua писав про те, що запис з камер відеоспостереження біля кафе "Сепар" в Донецьку, де був ліквідований ватажок "ДНР" Олександр Захарченко, суперечить показаннями підозрюваного у його вбивстві.