Запис з камер відеоспостереження біля кафе "Сепар" в Донецьку, де був ліквідований ватажок "ДНР" Олександр Захарченко, суперечить показаннями підозрюваного у його вбивстві.

Як повідомив російський журналіст, головний редактор "Еха Москви" Олексій Венедиктов у своєму Telegram-каналі, затриманий заявляв про встановлення вибухового пристрою в туалеті під раковиною.

І про те, за його словами, невідомо, за яким столиком повинен був сидіти Захарченко.

Проте на записі видно, що вибуховий пристрій спрацював біля входу в кафе: спочатку в кафе зайшла охорона Захарченко і тільки після неї – ватажок "ДНР". Коли він знаходився в тамбурі, прогримів вибух.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Олександр Захарченко
Олександр Захарченко

У свою чергу, підконтрольний терористам Telegram-канал War Gonzo спростував заяву жерналиста Венедиктова.

"Шановний головний редактор "Еха Москви" не компетентний у своїх твердженнях. "МГБ ДНР" опублікувало допит затриманого за підозрою в організації теракту в донецькому ресторані "Пушкін". Це було за кілька місяців до замаху, в результаті якого загинув глава "ДНР". Я не вписуюся зараз за компетентність донбаських чекістів. Але об'єктивно мова йде про два різні теракти, які були підготовлені за схожою схемою", - йдеться в повідомленні.

Олександр Захарченко
Олександр Захарченко

Також на сторінці Necro Mancer в Twitter зазначається, що глушники не були встановлені в момент вибуху. ‏

"Я правильно розумію, що судячи з розмови Волкової по телефону, ніякі глушилки в момент підриву Захарченко не працювали?" - написав він.

Нагадаємо, у мережу потрапив відеозапис вибуху в Донецьку, який забрав життя ватажка "ДНР" Олександра Захарченко.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" стало відомо, хто замовив ліквідацію Захарченко, і це не Путін.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що Захарченко воскрес, але його "повісили" у Італії.