Правозахисник обвинуваченого в державній зраді колишнього президента України Віктора Януковича Олександр Байдик через 27 годин мовлення попросив суд оголосити перерву в засіданні. Таку інформацію він повідомив під час судових дебатів в Оболонському районному суді Києва сьогодні, 1 жовтня.

Приблизно в 18:00 адвокат Байдик звернувся до судді з проханням перерватися, тому що працювати далі він не може "за станом здоров'я".

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко зазначив, що правозахисник у своїй промові виходить за межі кримінального провадження, так як Байдик не просто вказує на докази, вже розглянуті на засіданні, але і наводить цитати з них.

"Разом з тим, враховуючи, що ви в цілому, не беручи в розрахунок перерви, ведете виступ протягом 27 годин, суд вважає можливим дати вам перерву до завтра", - повідомив Дев'ятко.

Пізніше суддею було оголошено перерву в слуханні справи до 10 ранку 2 жовтня.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У ході засідання 1 жовтня Байдик повідомив, що Янукович попросив допомоги у президента Росії Володимира Путіна, спираючись на Договір про дружбу і співробітництво.

Олександр Байдик

Байдик зазначив, що на суді обговорювалися обставини, які змусили написати Януковича Путіну.

До речі, правозахисником були зачитані кілька "фактів", якими користувався Янукович у 2014 році: "підтримка української опозиції країнами ЄС, надання США і ЄС допомоги політикам, які прийшли до влади і їх визнання, донесення міжнародному суспільству неправдиву інформацію про ситуацію в Україні представником ООН (Юрієм Сергєєвим), невизнання Росією нової влади в Україні".

Байдик згадав, що лист Януковича до Путіна, навесні 2014 року представлене на засіданні Радбезу ООН, не офіційний документ, а "папірець".

"Кваліфікація даного документа, як офіційного документа ООН, не є правдивою", - зазначив він.

Адвокат, до того ж, додав, що необхідно визнати недопустимим доказом показання, які дав чинний президент України Петро Порошенко.

"Через порушення права, перехресний допит був зупинений головуючим суддею по справі і сторона захисту, підготувавши 100 питань, не отримала можливості їх озвучити", - повідомив Байдик з натяком, що позиція судді була упередженою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що один з отруйників Скрипалів займався порятунком Януковича.

Також Знай.UA писав про те, що харківський депутат повторив трюк Януковича.

Крім цього, Знай.UA розповідав, що Віктор Медведчук розповів про позиції Януковича в січні 2014 року.