Екстракт південноамериканської рослини Vismia baccifera ефективний у лікуванні раку печени.

До такого висновку прийшли вчені з Університету Країни Басків після докладного дослідження тропічного куща в лабораторних умовах.

Образец V. baccifera був доставлений з амазонського лісу Флоренсия в Колумбії. Ракові клітини печінки людини обробили екстрактом листків. З'ясувалося, що амазонська рослина виробляє перекис водню, який уповільнює поділ ракових клітин і захищає ДНК.

Крім того, Vismia baccifera "провокує" пухлинні клітини на самознищення, при цьому не завдаючи шкоди здоровим тканинам.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Експерименти, проведені як на клітинах щурів, так і на людських тканинах, показали однаково успішні результати.

Медики налаштовані оптимістично і вважають, що новий метод допоможе пацієнтам уникнути дорогої і болісної хіміотерапії.

Про лікувальні властивості Vismia baccifera було відомо і раніше. Як заявляють дослідники, корінні народи використовують його листя в народній медицині проти запалень, уражень сечового міхура або шкірних захворювань. Також його листя широко застосовуються місцевим населенням для лікування укусів отруйних змій.

"У нас особливий інтерес ідентифікувати з'єднання, отримані з рослин, які можна використовувати в якості хіміотерапевтичних агентів для того, щоб запобігти зростанню пухлин або, наприклад, для лікування метастаз", заявила автор дослідження доктор Дженіфер Трепиана (Jenifer Trepiana).

Медики сподіваються незабаром випробувати дію рослини на живих пацієнтах, щоб прискорити випуск медикаментозних засобів на основі Vismia baccifera.

Нагадаємо, маніпуляції ядерними порами в ракових клітинах дозволяють зменшити розростання пухлинних тканин.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, як відрізнити чоловічу депресію від звичайної печалі.