Кримський дитячий табір "Артек" окупанти перетворили на військову базу. Відтепер територія закладу охороняється Національною гвардією Росії.

"В Росгвардії є казарми в "Артеку". Їздять по табору на вантажівках, покритих тентом", - розповідає жінка.

До моменту, поки в Крим прийшли окупанти, табір приймав дітей з усього світу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Раніше тут було дитячі веселощі. Тепер — казарми і військові вантажівки. Останні роки в таборі переважно діти окупантів відпочивали. То їм не звикати", — розповідає місцева мешканка.

Зараз у дитячому таборі "Артек" за підтримки Головного командування ВМФ і командування Чорноморського флоту запускають профільну зміну "Тільки сміливим підкоряються моря" Чорноморського вищого військово-морського училища імені П. С. Нахімова. Окупанти вирішили з дитинства навчати військовій науці.

При цьому на ці "морські загони" деякі діти РФ отримали безкоштовні путівки. Один із загонів сформували на конкурсній основі.

Навіть на посаду помічників вожатих взяли курсантів, щоб табір ще більше нагадував училище з суворим розпорядком і казармами.

Раніше повідомлялося, що в дитячому таборі в Запорізькій області дітям давали порції їжі в 2 - 2,5 рази менше заявлених у меню. Наприклад, на сніданок кожен дитина має отримувати 380 гр. їжі, в той час як він отримував лише 180 гр.

Дитячий оздоровчий заклад "Волна" знаходиться в селі Богатир Якимівського району.

Нагадаємо, проккупанты поставили Крим на грань катастрофи. У мережі показали, як Росія вбиває Крим.

Як повідомляв "Знай. ua", у Криму знеструмлено місто… через якийсь щури. Маленький гризун позбавив освітлення частина Ялти.

"Знай. ua" писав, що в українському таборі дітей морили голодом заради наживи. Їм урізали порції вдвічі.