Всесвітній день тверезості і боротьби з алкоголізмом

Щороку в цей день проводять безліч заходів в різних країнах, звичайно ж, заходи тематичні. Насправді день не вважається офіційним, адже жодна міжнародна організація його не заснувала. Але все ж сьогодні соціальні працівники в усьому світі закликають людей звернути більше уваги цій проблемі, а також її наслідків. Дату обрали в пам'ять про Джона Фінче. Він був громадським діячем в Америці в кінці 19-го століття і боровся з пияцтвом. Він присвятив своє життя тому, що просвічував населення рідного штату своїми лекціями і семінарами про шкоду алкоголю і способи боротьби з алкоголізмом.

День німецької єдності

Це свято національне в Німеччині і відзначають його у день, коли офіційно возз'єдналися Захід і Схід країни в 1990 році. Тоді ж день оголосили національним святом, а також державним вихідним. На честь свята організовують мітинги та засідання в меріях і земельних парламентах, на них вимовляють політичні святкові промови. У деяких містах проводять гуляння і концерти, а коли стемніє запускають феєрверки.

Православні свята:

  • Великомучеників Євстафія Плакіди, дружини його Феопісти і чад їx Агапія і Феописта.
  • Mучеників і сповідників Михаїла, князя Черніговскогo, і боярина йогo Феодора, чудотворців.
  • День пісний.

Астафій Вітряк

У цей день відзначається пам'ять великомученика Євстафія Римського. На Русі його назвали Астафієм Вітряком і прогнозували погоду за вітром. Якщо вітер дув з півночі - буде холоднеча, якщо з півдня - тепло, із заходу - до дощу, зі сходу - дні будуть ясними. Звичайно ж, в цей день мельники відзначали своє свято. Вони сплавляли хліб по воді, адже вітер дув у вітрила, а річки ще не встигли покритися льодом. Люди збирали останню капусту, яка від заморозків набувала особливого смаку.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Іменини в цей день

Олександр, Василь, Іван, Іларіон, Михайло, Олег, Тетяна, Федір