Стало відомо, що буде з курсом валюти в жовтні, коли розпочнеться опалювальний сезон та як це вплине на долар.

Про це пише Politeka.

Експерти пояснили, чи вдасться американській валюті перетнути психологічну позначку в 30 гривень.

Якщо раніше всіх лякали, що долар рвоне і подорожчає до 35 гривень, то зараз експерти налаштовані більш оптимістично.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

На думку фінансових аналітиків, нижня межа курсу американця буде знаходиться на рівні 28 гривень, а ціна може досягати трохи більше 29 гривень.

Однак і на менший курс розраховувати не варто. Незважаючи на оптимістичні очікування щодо переговорів з МВФ, відмітка в 28 гривень виявилася досить міцною для ринку.

"Необхідно підняти ціни на газ і прийняти узгоджений з МВФ держбюджет на 2019 рік. Після прийняття бюджету, досить оптимістичним виглядає перехід в 2019 році на нову програму співпраці з МВФ, яка може зняти спекулятивні ризики на весь рік виборів", – вважає експерт.

Саме відновлення співпраці з Мыжнародним валютним фондом має трохи вплинути на знецынення нацвалюти. Позитивне рішення по виділенню кредитних коштів зніме спекулятивний тиск на національну валюту.

Утримати гривню повинні також інтервенції НБУ і висока облікова ставка.

А ось негативно на національну валюту вплине закупівля енергоресурсів для опалювального періоду на тлі підвищення цін на газ і нафту. Позначиться і зростаючий попит на валюту з боку населення.

Нагадаємо, в Кабінеті міністрів українцям пообіцяли небачені зарплати. За словами глави уряду, мова йде про десять тисяч в середньому.

Як повідомляв портал Знай.ua, Нацбанк понизив курс євро, а долар зріс у ціні на 7 копійок та становить 28,27 грн/дол.

Також Знай.ua писав про те, що тисячі сімей залишаться без квартир. Влада всрйоз планує ліквідувати хрущовки.

Дивіться: Що буде з цінами на нерухомість у наступному році