Всесвітній день тварин

Цей день заснували в 1931 році у Флоренції. День створили, щоб звернути більше уваги людей на проблеми інших мешканців планети. Цей день також вважається днем пам'яті католицького святого Франциска Ассизького, якого вважають покровителем тварин. Тому навіть церкви присвячують цей день тваринам. Товариства захисту тварин багатьох країн світу щорічно організовують різноманітні масові заходи і акції, присвячені Дню. Спочатку можна подумати, що все це відноситься тільки до диких тварин, але також захищають і домашніх. Адже існує чимало прикладів жорстокого поводження з ними. Але ж для багатьох вони - члени сім'ї.

День Сварога

Сварог - небесний Коваль. Коли на землі йдуть морози, то вплив світлих Богів зменшується і земля залишається під опікою Велеса. Люди здатні пережити зимовий час тільки тому, що Сварог дав їм сокиру і мистецтво ремесла. Тому сьогодні шанують ковалів, теслярів і різних майстрів. Раніше слов'яни навіть різали курей і перших з них віддавали в жертву Сварогу.

День булочок з корицею в Швеції

У світі звикли називати подібні булочки просто Сіннабон, це закручені булочки з корицею з довгої смуги здобного тіста. А потім їх покривають солодким масляним сиропом. Сьогодні всі бажаючі можуть спробувати свіжі і ароматні булочки, взяти участь в конкурсах кращого рецепта або дизайну. Сьогодні в Швеції кількість проданих булочок з корицею збільшується в десятки разів. І це не дивно, адже майже всі кафе і ресторани роблять на них знижки.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Православні свята:

  • Віддання свята Воздвиження Животворящого Хреста Господнього.
  • Знайдення мощей святого Димитрія Ростовського.
  • Апостола від 70-ти, Кодрата.

Кіндрат та Іпат

Сьогодні вшановують пам'ять Кіндрата, апостола від 70-ти і Епатія, єпископа, який жив в 8-му столітті. На Русі цей день вважався днем землеробства і родючості, тому працювати потрібно було обов'язково, удобрювали землю свіжим гноєм і золою. Хто буде працювати, той буде багатим. Але деякі говорили, що святі допомагають тільки багатим багатіти і як не працюй сьогодні, проста людина все одно не наживе багатства.

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Андрій, Валентин, Василь, Володимир, Данило, Дмитро, Іван, Йосип, Іпатій, Ісакій, Костянтин, Петро