Багато українців вже встигли на власному досвіді відчути перепади температури, які спостерігаються в Україні.

Здається, така тенденція збережеться до наступної весни.

заморозки

Нещодавно синоптики попередили про те, що майбутня весна може бути досить прохолодною, передає Укрінформ.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів
Показати ще

Як повідомила завідувачка відділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ГСЧС і НАН України Вазіра Мартазінова:

«Планувати відпустку краще в наступному році на липень-серпень. Можна і на вересень, але не виключено, що він буде досить непередбачуваним. Однак все, безумовно, залежить ще й від того, в якій країні люди планують відпочивати».

Крім того, експертка додала, що зміни в кліматичних умовах вплинули на те, що літній і зимовий сезони в останні роки істотно скоротилися, а перехідні - весна і осінь - навпаки.

За її словами:

«Це відбувається через сучасні кліматичні умови. Тобто, коли ми говоримо про вересень, то він починається вже з 16 серпня. Також відбувся зсув, через який осінь починається 16 серпня. Літо ж навпаки починається пізніше - з середини червня. Тобто літо фактично зараз йде два місяці. А весна тягнеться довго-довго. Осінь також стає довгою, але вона м'якша, ніж весна».

Наостанок Мартазінова додала, що останнім часом найважчий весняний місяць зараз квітень, оскільки він відрізняється великим дефіцитом опадів.

Що ж, з нетерпінням чекатимемо тепла в нашій країні.

Нагадаємо, всім українцям, які заздалегідь дбають про майбутню відпустку, порекомендували найкращий час для цього. Так, у 2019 році літній вілпчинок краще планувати на кінець сезону та початок осені. А все через затяжну весну.

Як повідомляв Znaj.ua, літо офіційно закінчилось, і це говорить про те, що настав час планувати нову подорож. Осінь - відмінний час для поїздок. У цю пору року вулиці не переповнені туристами, вартість житла суттєво зменшується, а на природі нарешті можна насолодитися тишею, спокоєм і відмінним видом.

Також Znaj.ua писав про те, що вже у другій половині жовтня в Україну прийдуть перші заморозки, а температура повітря понизиться до -12 градусів. При цьому зима буде достатньо холодною, але без величезної кількості снігу.