На утримання анексованого Криму та окупованого Донбасу Російська Федерація витрачає близько 4 мільярдів доларів на рік, що майже ніяк не відображається на її економіці.

Цю інформацію повідомив екс-радник Володимира Путіна, політолог і економіст Андрій Ілларіонов, передає "Сегодня".

Ілларіонов розповів, що офіційні дані стосовно витрат Росії оприлюднені лише по Криму.

Андрій Ілларіонов

"Крим обходиться Росії приблизно в 2 мільярди доларів на рік. Це офіційні дані. По Донбасу даних немає" Андрій Ілларіонов

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Колишній радник російського президента Володимира Путіна розповів, що на окупованих територіях Донеччини та Луганщини мешкає стільки ж людей, скільки в Криму - приблизно 2,5 мільйони осіб. Тому, і витрати на неї можуть бути рівними витратам на Крим.

Андрій Ілларіонов

"Тобто, можна припустити, що зміст окупованого Донбасу обходиться Росії в приблизно 2 мільярди доларів на рік. Разом отримуємо 4 мільярди доларів на рік при нинішньому російському ВВП 1,6 трильйона доларів – це 2,5% ВВП. Це багато, але не смертельно" Андрій Ілларіонов

Нагадаємо, що путінські окупанти продовжують псувати життя жителям Донбасу. З'явилася інформація, що 6 жовтня в так званій "ЛНР" одночасно відключать подачу води, електрику, мобільний зв'язок та закриють залізничне сполучення.

Таке дивне розпорядження місцевої "влади" опублікували в соціальних мережах. Український журналіст Денис Казанський на своїй сторінці в Facebook пояснив це "ремонтними роботами", проте в ОРДЛО практично кожен день відключають світло.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", на окупованих путінськими бойовиками територіях Донбасу знову стає спектоно. За минулу добу, 5 жовтня, бойовики 19 раз обстріляли позиції українських захисників.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що нинішня "влада" Криму не хоче віддавати підприємство дитячий табір "Південний", який знаходиться в селі Піщане так званого "ЛНР" і вважає його своїм.