В Україні з 8 жовтня стартує посилений контроль по дотриманню правил дорожнього руху. На дороги виходять патрульні, які використовуватимуть в місцях концентрації ДТП і на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів — пристрої вимірювання швидкості TruCam.

Про це повідомили представники Нацполіції, пише "Хвиля".

Відеофіксація на дорозі

Правоохоронці зазначають, що патрульна поліція буде використовувати TruCam тільки з розміщенням дорожніх знаків, які повідомляють про фото - відеофіксацію порушень на певних ділянках.

В місцях фіксації порушень швидкісного режиму будуть перебувати службові транспортні засоби з включеними проблисковими маячками синього кольору.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Протягом першого тижня патрульна поліція буде використовувати TruCam в пілотному режимі для профілактики, таким чином даючи водіям можливістьзвикнути до нововведення.

Для запобігання зловживань та корупційних ризиків пристрій TruCam містить алгоритм шифрування AES, що робить неможливим втручання в роботу системи і будь-яке коригування інформації на носіях.

Також служба моніторингу Департаменту патрульної поліції проконтролює кількість складених адміністративних матеріалів та зрівняє з кількістю відеозаписів на радарах.

порушення ПДР

Нагадаємо, у Києві вандали накинули оком на автомобілі. Поліція зафіксувала зонайменше 10 випадків з проколотими шикнами припаркованих автівок. Зловмисників шукають.

Як повідомляв портал Знай.ua, під Києвом мотоцикліст розбився об відбійник. Разом з ним їхав і пасажир, який вилетів з транспорту, який зробив несподівний маневр на ділянці, де проходять ремонтні роботи.

Також Знай.ua писав про те, що центр Києва планують закрити для руху транспорту. Пускатимуть лише обраних водії, а в'їзд ймовірно зроблять платним.

Дивіться: Нововведення для водії та культура на дорогах