Український політв'язень Олег Сенцов, якого засудили до 20 років колонії, закінчив голодування і взявся за написання сценарію до нового фільму.

Про це з посиланням на заступника голови ФСВП Валерія Максименка повідомляють російські ресурси.

"Він вже почав писати сценарій для майбутнього фільму. Це буде розповідь про життя в тюрмі та ув'язнених. Тому натхнення його не покидає", - заявив Валерій Максименко. Він також підкреслив, що лікарі продовжують стежити за станом здоров'я режисера.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Європа пообіцяла Кремлю йти до останнього

У неділю ввечері, 7 жовтня, прес-секретар Європейської зовнішньополітичної служби Майя Коціянчич оприлюднила заяву, в якій вимагає у РФ звільнити українських політв'язнів. Дане звернення опублікували на сайті відомства.

Що пишуть ув'язнені

Трохи раніше українські політв'язні, режисер Олег Сенцов і журналіст Роман Сущенко відправили листа-звернення до віце-спікера українського парламенту, представнику України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Ірини Геращенко. І вона його отримала.

Нагадаємо, раніше правозахисники заявили про тортури Сенцова. Правозахисна організація Amnesty International в Україні відреагувала на лист українського режисера і політв'язня в Росії Олега Сенцова про припинення голодування. Активісти заявили про те, що неприпустимо примусово годувати засудженого.

Як повідомляв портал "Знай.uа", адвокат розповів, чому насправді Сенцов припинив голодування.

Також "Знай.uа" писав, що Сенцов офіційно припиняє голодування. Український режисер, який став в'язнем Кремля Олег Сенцов і оголосив безстрокове голодування, змушений перервати її після 145 днів. Про це він особисто написав у листі. Активіст припиняє голодування з 6 жовтня. Причиною стали патологічні зміни у внутрішніх органах. Його примусово годуватимуть.