У вівторок вранці, 9 жовтня, у Чернігівській області на військових складах почалася пожежа. Українцям розповіли, що зберігалося на арсеналі, а тепер вибухає і горить. Об'єкт біля Ічні - третій за величиною серед усіх баз, що є і ВСУ. Він знаходиться на території військової частини, це всього кілька кілометрів від районного центру.

Якщо вірити відкритої інформації, на складі зберігалося від 130 до 150 тисяч тонн боєприпасів, у той час як рятувальники говорять лише про 88 тисячах. Тут раніше зберігалися, а тепер вибухають боєприпаси практично всієї номенклатури: від патронів для стрілецької зброї до боєприпасів для реактивних систем залпового вогню. Тут же зберігався порох, який потрібно було утилізувати.

8 років тому, в 2010 році, боєприпаси хотіли вивезти, а військову частину розформувати. Директива була в силі до 2016 року, після - її скасували і частина продовжила роботу. За інформацією ЗМІ, 70% того, що зараз горить, непридатне для використання. Більш точної інформації поки що немає.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Очевидці повідомляють, що новий вибухи відбуваються кожної секунди. Варто зазначити, що жителі Ічні попереджали про те, що цей арсенал може спіткати та сама доля, що і в Балаклії. Після цього в Чернігівській області провели масштабні тренування на випадок виникнення надзвичайної події на території військової частини.

Українцям розповіли, що відбувається на місці пожежі на даний момент.

Нагадаємо, в Чернігівській області недалеко від села Дружба потужні вибухи прогриміли на великих складах, де зберігаються боєприпаси.

Як повідомляв "Знай.uа" в мережі опублікували, що встигли розповісти і показати на даний момент.

Також "Знай.uа" писав, що Військова прокуратра порушила кримінальну справу: основною версією правоохоронці називають недбале ставлення до несення військової служби.