В Україні долар після зміцнення раптово зробив несподіваний маневр та почав падати в ціні, а бізнес вичікує більш вигідний курс.

Про це пише Politeka.

Так, протягом декількох днів американська валюта почала падати в ціні і на міжбанку і за курсом НБУ.

валюта

Така ситуація, за словами експертів, протримається щонайменше тиждень.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"На цьому тижні ми прогнозуємо помірне зниження долара до гривні. На міжбанку американська валюта може торгуватися в районі 28 гривень, а готівковий в банках – 28,2 грн", – запевняє аналітик Вадим Іосуб.

Нацбанк

Таким чином, долар зробив розворот на 180 градусів. Подібну тенденцію пов’язують з хорошою пропозицією валюти на ринку, валюти стало більше. Цьому є кілька пояснень.

Засловами фінансових аналітиків, завдяки низькому урожаю в ЄС, на якому піднялися українські аграрії. Крім того, український бізнес досі вичікує вигідний курс і не скуповує "зелені".

долари

"На ринок вийшов навіть державний регулятор для скупки валюти, щоб утримати падіння долара, тим самим уповільнивши зміцнення національної валюти. Але імпортери поки що не поспішають і жовтень, швидше за все, буде стабільним", – заявляє Єгор Комов.

Зокрема, сприятиме гарній атмосфері у фінансвій сфері позитивна новина від Міжнародного валютного фонду щодо отримання чергової допомоги. Якщо партнерам сподобається затверджений Україною бюджет і якщо буде прийнята програма на 2019 рік, то можна виключити спекулятивні ризики на весь рік виборів.

Нагадаємо, представники Державної статистики заявили, що у столиці середня зарплата, хоч і повіkьно, але зростає. Так, останнім часом кияни почали більше заробляти на 82 гривні. Втім, в порівнянні з темпапи росту цін, навряд чи ця статистика є дуже позитивною зміною.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям детально пояснили, як отримати грошову допомогу на дитину.

Також Знай.ua писав про те, що Національний банк попереджає про нові правила валютних операцій в Україні.

Дивіться: Як друкуються гроші в Україні