Історія знає як мінімум три випадки, коли різним країнам світу вдалося неймовірне – влаштувати фінансовий прорив, котрий фахівці пізніше охрестили "економічним дивом". На відміну від нашої держави, яка досі не може вибратися із боргової ями МВФ та постійно "рівняє" соціальні норми, а вони все одно ніяк не дотягують до європейських стандартів.


Красномовні приклади у своєму Facebook навів юрист Михайло Шнайдер. Перше у списку – Китайське економічне диво.

"З 1978 року Китай почав стрімко розвиватися. І з вбогої, голодної країни, до 2018 року перетворився на одну із найсильніших держав на планеті", - відзначив Шнайдер.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще


Не поступається китайцям і сусідня Польща, котра з 1989 року активно запроваджує реформи, при чому робить це досить швидко і кардинально. З 2018-го визнана однією з найбільш успішних країн Європи.
Запам'ятав світ і " Сінгапурське економічне диво":

"У 1965 році Сінгапур був депресивним містом-державою. А в 2018 році став світовим фінансовим центром, однією з найбільш розвинених держав на Землі. І цей список можна продовжувати дуже довго", - додав Шнайдер.


На думку блогера, Україну аж ніяк не можна віднести до цього переліку, адже за 27 років Незалежності нас почали поступово вважати "державою третього сорту". І на це є свої вагомі причини, котрі знає кожен:

"Де ми допустили помилку? Відповідь на ці питання дуже проста. Ми допустили не одну, а цілих п'ять помилок. І у кожної з них є своє ім'я та прізвище ...", - натякнув він.


Дивіться: Як Естонія зуміла здійснити "економічне диво"?


Нагадаємо, в Україні змінили порядок нарахування соціальних виплат на дитину.
Як повідомляв Знай.ua, МВФ дав точний економічний прогноз для України.
Також Знай.ua писав, Польща незабаром може позбутися українських заробітчан.