Українців вже налякали "доларом за 30", новими тарифами на ЖКП, осіннім призовом до ЗСУ та рядом нововведень до правил паркування авто. Однак це далеко не всі актуальні новини.

Погані звістки прийшли з Заходу. Міжнародний валютний фонд зробив новий прогноз щодо оцінки зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України на 2019 рік.

Ревізори МВФ в Україні
Ревізори МВФ в Україні

Так, МВФ знизив оцінку зростання ВВП України на 2019 рік до 2,7% з 3,3%, прогнозованих раніше. Фонд також погіршив прогноз зростання на 2020 рік до 3,4% з 4%, в той же час поліпшив до кінця поточного року - до 3,5% з 3,2%. Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті МВФ.

транш МВФ
транш МВФ

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Оцінка середньорічної інфляції в 2018 році покращено на 0,1 процентний пункт (п. п.) - до 10,9%, в 2019 році - на 0,7 п. п., до 7,3%. Прогноз зростання споживчих цін до кінця 2018 року залишився незмінним, тоді як до кінця 2019 року покращено до 6,2% до 6,5%.

Фонд також поліпшив оцінку дефіциту поточного рахунку платіжного балансу на 2018 рік - до 3,1% з 3,7% ВВП, у той же час на 2019 рік погіршив до 3,9% з 3,5% ВВП. У п'ятирічній перспективі очікується зниження дефіциту поточного рахунку платіжного балансу до 3,1% (у квітні прогнозувалося зростання до 4%).

Також стало відомо, що експерти МВФ переглянули прогноз рівня безробіття в Україні: оцінка на 2018 рік погіршена до 9,4% з 9,2%, на 2019 рік – до 9,2% з 8,8%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тема офшорів є вкрай актуальною в Україні, особливо в умовах нинішньої фінансової ситуації. Нещодавно незалежні активісти та експерти провели дослідження з метою з'ясувати, які збитки понесе Україна через незаконні дії політиків.

Об'єднання "Соціальний рух" разом з іншими учасниками і учасницями представило результати дослідження під час прес-конференції, яка відбулася 5 жовтня.

Варто нагадати, що стало відомо, що буде з курсом валюти в жовтні, коли розпочнеться опалювальний сезон і як це вплине на долар. Експерти пояснили, чи вдасться американській валюті перетнути психологічну позначку в 30 гривень. Якщо раніше всіх лякали, що долар рвоне і подорожчає до 35 гривень, то зараз експерти налаштовані більш оптимістично.

Нагадаємо, українці повинні віддати уряду 38 мільярдів.

Як повідомляв Знай.uа Кабмін пообіцяв гарячу воду: скільки залишилося чекати.

Знай.uа писав, Гройсман нагодував українців новою порцією фантастики.