На Хмельниччині вихователь санаторію вигадав оригінальний спосіб заспокоїти гамірних дітей. Для тих, хто галасував, чоловік влаштовував своєрідні тортури, він піднімав руку на дітей.

Про це розповів Уповноважений президента України з прав дітей Микола Кулеба на своїй сторінці в Facebook.

За словами Кулеби, вихователь санаторію заспокоював дітей ударами по голові та ставив на коліна.

Інцидент стався у Великожванчицькому обласному дитячому пульмонологічному санаторії.

в санаторії

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Пізно ввечері минулої п’ятниці один із хлопчиків, який проходив лікування у санаторії, зателефонував мамі та в розпачі розказав, як втік від вихователя, який, для того щоб заспокоїти дітей, які "розгулялись" перед сном, почав бити їх ногами по ногах та по потилиці, а потім змусив стояти на колінах лицем до стіни з піднятими вверх руками", - написав він.

санаторій

Одному з хлопчиків вдолося вислизнути з під пильного ока горе-виховатея та зафіксувати на фото його знущання над іншими дітьми.

На другий день мати забрала дитину із закладу та звернулась до правоохоронців.

"Я звернувся до Хмельницької обласної державної адміністрації з вимогою провести розслідування цього випадку та здійснити комплексну перевірку діяльності закладу. Я вважаю, що такі дії є неприпустимими стосовно людей, а особливо дітей! Винні мають бути покарані! Таким людям не можна дозволяти працювати із дітьми!" - резюмував омбудсмен.

Наразі поліція внесла інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 126 (Побої і мордування) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п'яти років обмеження або позбавлення волі.

Наразі відповідні органи з'ясовують усі обставини та проводять перевірку.

Нагадаємо, українцям розповіли, як триває процедура оформлення "дитячих грошей" та що потрібно зробити, щоб їх отримати.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Харкові шукають збоченця, який оголяється перед дітьми.

Також Знай.ua писав про те, що під Києвом збоченець полював на жінку з немовлям.