Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабмін виділив 100 мільйонів гривень на відновлення міст і сіл у Чернігівській області, які постраждали в результаті пожежі та вибухів боєприпасів на складах Міністерства оборони біля Ічні.

Про це прем'єр заявив під час засідання уряду та завірив, що відповідні накази й доручення вже надані.

"Фактичні доручення державній обласній адміністрації щодо мобілізації і будівельних матеріалів, і необхідних спеціалістів, які будуть це відновлювати, вже надані й зараз такі резерви сформовані. Безумовно, допомагатиме й Державна служба із надзвичайних ситуацій (ДСНС)… хоча… основний процес, це, все ж таки, розмінування", – сказав прем'єр-міністр.

"Ми наведемо порядок, усе відновимо, і нікого не залишимо… Ми нікого не залишимо сам на сам із цією проблемою", – пообіцяв Гройсман.

Зазначається, що ці 100 мільйонів гривень візьмуть із резервного бюджету на область, а область уже самостійно буде визначатися щодо фінансів.

Однак, цих резервних грошей можна було б і не задіювати, якби "слуг народу" самі потрохи скинулись. Тим більше, що для них - це зовсім копіки. Адже лише сумочки деяких депутаток коштують від 60 до 200 тисяч доларів. Як кажуть – з кожного по сумочці і вберегли резервні кошти.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Нагадаємо, Олександра Кужель блиснула в парламенті сумкою, вартістю майже 500 мінімальних зарплат.

Зазначимо, що 6-й арсенал (в/ч А1479) у місті Ічня, Чернігівської області, вважається третім за розмірами і стратегічним значенням в Україні. Згідно відкритих даних, тут на площі 682 гектари зберігається близько 130-150 тисяч тон боєприпасів майже всієї номенклатури: від набоїв стрілецької зброї – до боєприпасів для реактивних систем залпового вогню.
При цьому даний склад вважається перевантаженим на 30%, а 60% від боєкомплекту, який там знаходиться, потребує утилізації.

Нагадаємо, унаслідок вибухів на військових складах в Ічні, на Чернігівщині, із зони лиха було евакуйовано понад 12 тисяч людей.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на військових складах в Ічнянському районі Чернігівської області вибухнули боєприпаси, які Україна не виробляє, через що їх доведеться закуповувати в інших держав за неймовірні гроші.

Також "Знай.ua" писав, що під гуркіт вибухів у Чернігові суд "відпустив гріхи" відповідальному за пожежі на складах у Балаклії.