Більшість українців, які вже придбали автівки з європи (в народі просто "євробляхи") навіть після затвердження нових законів не зможуть розмитнити машини, крім того, на водіїв ще й чекають штрафи.

Авто з іноземною реєстрацією найчастіше перебувають на території України в режимі тимчасового ввезення, як правило такими машинами керують за дорученнями.

Про це розповів юрист Ігор Степанов, - пише OBOZREVATEL.

При цьому, розмитнити авто і зареєструвати його в Україні може тільки реальний власник.

єврономер

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Розмитнити машину неможливо за дорученням. Навіть якщо це прямо вказано в довіреності, це зробити зможе тільки власник. Щоб розмитнити і поставити на українські номери, необхідно зняти з реєстрації там, де машина зараз зареєстрована. Автомобіль не може знаходиться в повноцінній реєстрації в двох країнах. Він може, наприклад, в Польщі бути зареєстрованим, а у нас бути в режимі тимчасового ввезення", – зазначає адвокат.

авто з іноземною реєстрацією

Згідно новими правилами, запевняє адвокат, водити автівку з іноземною реєстрацією може лише той, хто її ввіз. Якщо законопроекти №8488 і №8487 ухвалять у другому читанні, водії не тільки отримають можливість розмитнювати машини за зниженими акцизами, а й будуть платити великі штрафи за порушення Митного законодавства.

Які санкції для порушників передбачені законодавством?

Тим, хто привіз в Україну автомобіль на єврономерах і передав його в треті руки, довдеться сплатити штраф, а ец не мало, не башато - 17 тисяч гривень. Якщо пройти реєстрацію не за 30 днів, як це належить, а запізнитися на місяць – штраф одразу зросте в рази і викласти доведеться вже 85 тисяч гривень, а якщо більше місяця – сума набіжить до 170 тис. грн.

В результаті власники "євроавто" можуть опинитися в ситуації, коли розмитнити куплені авто вони не зможуть, а якщо продовжити ними користуватися, можна нарватися на ще жорсткіші санкції.

Крім того, як каже Степанов, купували "єврономери" за готівку, тому довести факт покупки не вдасться. Більш того, українці не мають право готівкою розплачуватися на суму більше 50 тис. грн, тому сама покупка в такому випадку пройшла з порушенням закону.

Нагадаємо, в уряді повідомили, чи зможть власники євроблях мати прво на субсидію.

Як раніше повідомляв Знай.ua, власників старих автомобілів обкладуть небаченими податками.

Раніше портал Знай.ua писав, що київським водіям дозволили перевищувати швидкість.

Дивіться: Доля євроблях в Україні