Всесвітній день продовольства

Головна мета, яку переслідує свято - підвищити рівень обізнаності населення про продовольчі проблеми, які існують в світі. У цей день потрібно ще раз задуматися, що зробили, а що ще потрібно зробити, щоб вирішити проблему голоду та убогості в світі. Разом з цим днем ставиться завдання викорінити голод на планеті, створити умови, щоб добре розвивалося сільське господарство, яке зможе прогодувати всіх людей на планеті.

На честь дня проводять різні благодійні акції, зазвичай, щоб полегшити становище країн «третього світу», проводяться конференції. Громадянам розповідають про те, наскільки важке становище з продовольством в багатьох країнах. А миротворчі організації доставляють допомогу людям, які живуть в районах, постраждалих від стихійних лих і катаклізмів.

Всесвітній день хліба

Хліб вважається найбільш популярним продуктом, майже кожен день його їдять в багатьох сім'ях. Свято заснували в 2006 році, ініціатором став Міжнародний союз пекарів і пекарів-кондитерів, а дату вибрали цю тому що в 1945 в цей день створили Продовольчу і сільськогосподарську організацію ООН.

Також це свято професійне. Вшановують і працівників галузі. А ще це ще один привід, щоб привернути увагу людей до проблеми голоду і недоїдання. До цього дня приурочені різні виставки хлібної продукції, зустрічі пекарів і кондитерів, майстер-класи та ярмарки, народні гуляння, безкоштовні роздачі хліба нужденним, благодійні акції.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Всесвітній день анестезії

Це день не лише такої важливої медичної процедури, як анестезія, а й професійне свято для анестезіологів-реаніматологів та інших фахівців у цій сфері. Саме завдяки анестезії стали можливі операції, які рятують безліч життів щодня. І часто життя людини залежить від правильно застосованої і підібраної анестезії.

День Шефа (День Боса)

У 1958 році Патриція Хароскі (Patricia Haroski), яка працювала секретарем в американській компанії State Farm Insurance Company, запропонувала заснувати нове свято, присвячене вшануванню улюбленого керівника. А через 4 роки свято офіційно затвердив Отто Карнер, губернатор штату Іллінойс. Початковою ідеєю було привітання начальства і подяка за його доброту і чесність протягом року. Зараз шефів просто вітають листівками, сувенірами, квітами і електронними привітаннями.

Православні свята:

  • Преподобного Діонісія Тріски, затворника Печерського.
  • Священномучеників Діонісія Ареопагіта, eпіскопа Афінського, Рустика пресвітерa і Елевферія диякона.
  • Трубчевської ікони Божої Матері.

Денис Позимній

На Русі вважалося, що в цей день, перед зимою, виходять прогулятися і попсувати життя людям осінні лихоманки. Це духи, які викликають хвороби. Щоб захиститися від них носили осикову кору з собою, а вдома тримали осинове поліно. Якщо боліли ноги, то їх клали на це поліно, а якщо голова, то лягали головою. Також сьогодні потрібно було побоюватися лихого ока, щоб ніхто не навів пристріт або порчу використовували редьку, сіль, часник і цибулю.

Іменини в цей день

Денис, Іван, Петро, Павло.