Мінський Синод Російської православної церкви проголосив розкол світового православ'я, а точніше зробив впевнений крок до духовної ізоляції Росії, відмовившись виконувати рішення Константинополя про надання томосу УПЦ. Це прекрасне свідчення того, що в РПЦ не має нічого спільного з релігією, православ'ям і християнством взагалі. Це політичний карго-культ керований ФСБ.

Як передає replyua.net про це у своєму блозі пише український блогер з ніком Mason Lemberg.

За його словами, цей політичний карго-культ знову і вкотре не витримав випробування українським питанням. Можна собі уявити, якщо б якась венесуельська католицька церква перестала визнавати Папу Римського і почала молитися Мадуро. Потрібно називати речі своїми іменами і після завершення процедури отримання автокефалії української церкви, назвати речі своїми іменами, перейменувавши Московський патріархат хоча б так: "Московська розкольницька псевдоправославная церква".

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Блогер зазначає, що всі розповіді про те, що це не розрив, а якісь обмеження РПЦ не мають істотного значення. На думку блогера, РПЦ в Україні треба перейменовувати так, щоб ніхто не сумнівався в суті її діяльності.