На засіданні Синоду Вселенського патріархату ухвалили рішення, яке навряд чи сподобається Кремлю і його господарю Володимиру Путіну – анексію Київської Митрополії Руської церквою в 1686 році визнано незаконною.


Це підтвердив речник УПЦ КП Євстратій Зоря:

"Одразу з кількох джерел надійшла інформація про двох очікуваних рішення Синоду Вселенського Патріархату: про задоволення апеляції Патріарха Філарета (а також апеляції митрополита Макарія), про визнання незаконною анексію Київської Митрополії Руської церквою в 1686 році", - прокоментував він.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


Дивіться: У Стамбулі розпочався триденний Синод Константиноопльського патріархату


Нагадаємо, з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української провославної автокефальної церкви Макарія зняли анафему.
Як повідомляв Знай.ua, у Стамбулі фінішує Синод, в ході якого українці очікують вирішення питання про надання УПЦ довгоочікуваного Томосу.
Також Знай.ua писав, РПЦ готує масову провокацію в Україні напередодні великого релігійного свята.