У четвер, 11 жовтня, у Стамбулі фінішує Синод, в ході якого українці очікують вирішення питання про надання УПЦ довгоочікуваного Томосу.

Томос в Україні
Томос в Україні

На Синоді не обійшлося без скандалів, передають ЗМІ.

В Українській православній церки Київського патріархату назвали дезінформацією той факт, як частина ЗМІ подали вчора заяву митрополита Австрії та екзарха Угорщини Арсеніоса про те, що рішення про автокефалію "буде прийнято, коли настане час".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Деякі видання поспішили повідомити українців, що "надання Томосу відкладається", однак це спотворення реальної ситуації, заявив прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря на своїй сторінці у Facebook.

Він уточнив, що Арсеніос зробив цей коментар вранці - ще до виголошення своєї доповіді на Синоді Вселенського патріархату і до моменту фактичного обговорення української теми.

З приводу цього конфузу священнослужитель з Києва згадав старий анекдот.

"Папа римський прилітає в Париж з візитом. Не встиг він стати ногою на французьку землю, як до нього підбігає журналіст з питанням:" Як ви ставитеся до того, що в Парижі працюють борделі? "" Тут дійсно працюють борделі? "- здивовано перепитав понтифік. Вранці газета виходить з величезним заголовком на першій шпальті: "Перші слова Папи римського в Парижі:" Тут працюють борделі? "

"Новина" про коментарі австрійського митрополита про нібито відкладанні питання автокефалії - втілення цього анекдоту ", - підсумував Зоря.

Нагадаємо, питання надання Українській православній церкві автокефалії ще раз переноситься. Наступне засідання Синоду Вселенського патріархату відбудеться з 9 по 11 листопада. А рішення ми почуємо "коли настане відповідний час".


Як писав раніше Знай.ua, Патріарх Київський і всієї України-Русі Філарет прокоментував долю церковного майна після імовірного отримання Томосу УПЦ.

Патріарх Філарет
Патріарх Філарет


Також Знай.ua писав про те, що рішення про надання Україні Томосу буде ухвалене у той же момент, "коли настане час".