Питання надання Українській православній церкві автокефалії ще раз переноситься. Наступне засідання Синоду Вселенського патріархату відбудеться з 9 по 11 листопада. А рішення ми почуємо "коли настане відповідний час".

Так вирішили на черговому засідання Вселенського патріархату. Про це повідомив митрополит Австрійський та екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) - передає DW.

Зі слів Кардамакіса, на засіданні Синоду Вселенського патріархату було вирішено перенести ухвалення рішення щодо надання Томосу для України.

Також митрополит запевнив, що чекати лишилось не довго. Чому перенесли засідання наразі не пояснюється. Проте, зі слів митрополита, це важливе для україни рішення Вселенський патріархат Константинополя ухвалить лише тоді, коли настане "відповідний час".

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Ми не воліли б створювати жодних нових проблем, однак з Божою допомогою будемо чинити так, щоб усе було мирно", - заявив митрополит.

Додамо, що інформацію щодо рішення отримання Томосу, яка зявилась у ЗМІ, 9 жовтня, спростував прес-секретар УПЦ Євстратій Зоря. За його словами, україні можуть надати автокефалію лише після того, як з'явиться звіт екзархів.

Нагадаємо, протягом трьох днів, 9-11 жовтня, у Стамбулі проходить Синод духовенства, на черговому засіданні екзархи розчулили всіх словами про Україну.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет переконаний, що після отримання Томосу УПЦ московського патріархату стане менше як мінімум наполовину він більше не зможе боротися за першість серед церков на території нашої країни.

Раніше портал Знай.ua писав, що Вселенський патріархат не розголошує свій порядок денний, Синод відбуватиметься за зачиненими дверима, проте точно очікується розгляд питання щодо надання Томосу про автокефалію українською православної церкви.

Дивіться: Томос про автокефалію УПЦ