У мережі висміяли припущення Російської православної церкви про те, що в разі надання автокефалії Україні, може відбутися криваве побоїще та захоплення Києво-Печерської лаври.

Києво-Печерська лавра

Українці потролили цю заяву у мережі та припустили, що це може бути "РПЦ головного мозку".

"Це РПЦ головного мозку. Пішли геть", "відваліть від нас", "іншими словами – нам вже прямо загрожують. Ну, добре. Значить, по-хорошому не хочуть", – пишуть користувачі.

Патріарх РПЦ Кирило
Патріарх РПЦ Кирило

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

При цьому інші користувачі навіть побачили у реалізації такого сценарію свій плюс.

"Надішлемо всіх гастарбайтерів додому. У сукнях і з бородами. За бороди і за поребрик", "починають розгойдувати "розп’ятого хлопчика". Сценаристи ті ж, "цирк", – підкреслюють вони.

Додамо, керівництво РПЦ заявило про прийдешні кровопролиття. Після надання Українській православній церкві автокефалії можуть статися кровопролитні сутички. Про це відкрито заявив Митрополит Волоколамський єпископ Іларіон.

Іларіон

"Якщо УПЦ (Московського патріархату — ред.) визнають церквою країни-агресора, як вони зараз кажуть, якщо її позбавлять законних прав, то ми можемо очікувати всього, чого завгодно — що розкольники візьмуть контроль над великими монастирями, такими як Києво-Печерська лавра, Почаївська лавра. Тоді, звичайно, православні віруючі будуть захищати ці святі місця, і може початися кровопролиття", — повідомив Він в ефірі пропагандистського каналу RT.

Також єпископ підкреслив, що гарантій з боку президента Порошенка недостатньо.

Нагадаємо, Митрополит Російської православної церкви Іларіон у інтерв'ю пропагандистського російському телеканалу пообіцяв українцям влаштувати криваве побоїще через отримання УПЦ омріяної автокефалії.

Іларіон


Як писав раніше Знай.uа, російське джерело назвало "незвично прямолінійним втручанням Кремля" у хід синодальної дискусії РПЦ.

Інцидент стався через заяву прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова щодо цього питання.

дмитро пєсков
дмитро пєсков

ЗМІ відзначають, що коли засідання вже було в розпалі, Пєсков заявив, що в Кремлі "відстежують" роботу Синоду і вважають "найкращим" сценарій "збереження єдності православного світу".


Також Знай.uа писав про те, що представник Константинопольського патріархату, архієпископ Іов заявив, що Російська православна церква (РПЦ) ніколи не отримувала від Вселенського патріархату Томосу про автокефалію.