На зустрічі з главою Російської православної церкви патріархом Кирилом вселенський Патріарх Варфоломій відмовився скуштувати невідому дивну рідину. Відомо, що зустріч пройшла в Туреччині.

Відео з даною ситуацією виклали на сторінці Української Православної Помісної церкви в Facebook.

Варто відзначити, що така ж реакція була від інших ієрархів Вселенського Патріархату.

"Переглядаючи відео офіційної частини зустрічі патріархів Варфоломія і Кирила, кинулася в очі цікава деталь. Коли один ФСОшник з охорони Кирила подавав келихи з рідиною, в момент як п. Кирило брався за келих, інший ФСОшник судорожно перенаправив руку глави РПЦ, допоміг зробити правильний вибір", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Патріарх Варфоломій стримано відреагував, чітким жестом вказавши чоловікові йти далі з келихами.

"Так само зробили всі ієрархи Вселенського Патріархату. Так кому має дістатися той келих, який з необережності потягнувся брати п. Кирило? Не дарма ми все боялися появи "Новичка" на цій зустрічі. Не вірять РПЦ в Константинополі", – наголосили в УПЦ Помісної церкви.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на етапі створення та становлення в Україні Єдиної православної помісної церкви, російські спецслужби, за допомогою "п'ятої колони", планують створити розкол в громадянському суспільстві.

Цю інформацію повідомив на своїй сторінці у Facebook координатор групи "Інформаційне опір", народний депутат України (фракція "Народний фронт") Дмитро Тимчук.

Варто нагадати, що Києво-Печерська і Почаївська лаври, які зараз належать УПЦ Московського патріархату, перейдуть під управління Української церкви після надання Україні Томосу про автокефалію. Цю інформацію повідомив предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет в інтерв'ю ЗМІ.

За його словами Києво-Печерська і Почаївська лаври належать Українській церкві, тому що це українські святині.

Нагадаємо, РПЦ в Україні зникне.

Як повідомляв Знай.uа, шах і мат, атеїсти: наука раптово стала на бік релігії.

Знай.uа писав, Бог на нашій стороні: Філарет розповів, коли Україна переможе.