Митрополит Російської православної церкви Іларіон у інтерв'ю пропагандистського російському телеканалу пообіцяв українцям влаштувати криваве побоїще через отримання УПЦ омріяної автокефалії.

Іларіон


Українські ЗМІ відзначають, що московських попів буквально доводить до сказу факт створення в Україні Єдиної помісної православної церкви. Так, глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ Іларіон абсолютно відкрито пообіцяв, що їх послідовники влаштують побоїща, якщо Київський патріархат спробує відібрати у них парафії після отримання автокефалії.

"Віруючі можуть почати захищати великі монастирі і влаштувати кровопролиття", - анонсував представник РПЦ.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще


У Москві також заявляли, що в їх храмах припинять молитовну згадку Константинопольського патріарха Варфоломія.

РПЦ


Нагадаємо, РПЦ знаходиться на межі "розлучення" з світовим православ'ям. Так, 14 вересня синод Російської православної церкви зупинив на служіннях поминання Вселенського патріарха Варфоломія.


Якщо перекладати з мови церкви, то це означає повний розрив у православних спільнотах, в підсумку - Московський патріархат йде у розкол.
Про те, що передувало цьому рішенню та як РПЦ на наших очах переживає найбільше церковне і геополітичну поразку, йдеться в матеріалі ТСН.


Як повідомляв раніше Знай.ua, Кремль в істериці через те, що Український православній церкві надали Томос про автокефалію.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передають російські ЗМІ.
За словами кращого друга Путіна, в Кремлі пильно стежать за цією сферою діяльності України.

"Безумовно, тривожна інформація, яка надходить про, скажімо так, можливі рішення щодо Церкви в Україні, звичайно, викликає занепокоєння. Але, разом з тим, це питання міжцерковного діалогу, це церковна справа, безумовно, держава не може в них втручатися. Для Москви і для всього православного світу єдиний кращий сценарій – збереження єдності православного світу", – розповів Пєсков.

Також Знай.ua писав про те, що прагнення України до здобуття Томосу про автокефалію православної церкви відомий шоумен і український композитор Володимир Бистряков назвав зрадою.