Кремль в істериці через те, що Український православній церкві надали томос про автокефалію. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передають російські ЗМІ.

За словами кращого друга Путіна, в Кремлі пильно стежать за цією сферою діяльності України.

Путін
Путін

"Безумовно, тривожна інформація, яка надходить про, скажімо так, можливі рішення щодо Церкви в Україні, звичайно, викликає занепокоєння. Але, разом з тим, це питання міжцерковного діалогу, це церковна справа, безумовно, держава не може в них втручатися. Для Москви і для всього православного світу єдиний кращий сценарій – збереження єдності православного світу", – розповів Пєсков.

Раніше повідомлялося, що патріарх РПЦ Кирило зібрав термінове засідання синоду через приїзд екзархів Константинопольського патріарха в Україну.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Як наголошується на сайті Московського патріархату, відкриваючи засідання, Кирило заявив, що "на порядку денному одне питання, пов'язане з реалізацією рішення Константинопольського патріархату про направлення в Україну так званих екзархів".

"Зараз ми маємо достовірну інформацію про те, що вони прибули в Україну і приступили до роботи", - сказав він.

Томос для України
Томос для України

На зборах обговорювався і стан здоров'я митрополита Київського Онуфрія – він не зміг приїхати, але все-таки погодився на обговорення в режимі відеоконференції. Онуфрій запевнив синод, що обидва екзарха Константинопольського патріарха прибули в Україну.

За його словами, одного призначили для проведення переговорів зі стороною, яку представляє патріарх Філарет, іншого – зі стороною Макарія, голови автокефальної церкви.

Нагадаємо, стало відомо, хто очолить Єдину помісну церкву.

Як повідомляв "Знай.ua", процес створення єдиної незалежної церкви розпочався в Україні.

Також "Знай.ua" писав про те, що митрополит Галльський Еммануїл розповів, що у Вселенському патріархаті відбулося призначення екзархів в Україну для виконання конкретних завдань Іларіона, а потім на патріарха Кирила.