Мережу сколихнула новина про те, що російська православна церква зупинила участь у всіх заходах та структурах, в яких головує Константинопольський патріархат.

Це рішення є відповіддю на призначення Вселенським патріархатом екзархів (повірених) у Київ для підготовки у наданні автокефалії Українській православній церкві. Про це повідомляє Громадське із посиланням на “Інтерфакс”.

РПЦ

В свою чергу, в РПЦ зазначили, що вони зупиняють участь в єпископських асамблеях, богословських діалогах, комісіях та інших структурах під головуванням Константинопольського патріархату.

РПЦ

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як додали в заяві РПЦ:

В критичній ситуації, коли константинопольська сторона практично відмовилася вирішувати питання шляхом діалогу, Московський патріархат вимушений призупинити молитовне поминання Константинопольського патріарха Варфоломія під час богослужінь і з глибоким жалем призупинити спільне служіння з ієрархами Константинопольського патріархату

РПЦ

Відповідно до нововведень, представники РПЦ та Константинопольського патріархату не зможуть більше працювати у спільних комісіях та проводити разом богослужіння.

При цьому, парафіяни обидвох патріархатів можуть відвідувати церкви одне одного.

Нагадаємо, патріарх РПЦ Кирило зібрав термінове засідання синоду через приїзд екзархів Константинопольського патріарха в Україну.

Як повідомляв Znaj.ua, у четвер, 13 вересня, в Україні почався процес створення Єдиної незалежної церкви. Після отримання томосу на посаду предстоятеля автокефальної Православної церкви Київський патріархат висуватиме патріарха Філарета.

Також Znaj.ua писав про те, що сучасні православні автокефалії, якщо не брати в розрахунок давні патріархати, всі до єдиної з'явилися завдяки Томосу, выданому Константинополем.