Синод Російської православної церкви вирішив об'єднати відділи із взаємин церкви і суспільства і інформаційний відділ.

Як повідомляє Апостроф, протоієрей РПЦ Всеволод Чаплін звільнений з посади голови загального відділу. Його не перевели в основний відділ, бо священики вирішили поставити головою інформаційного відділу Володимира Легойду.

Російський блогер Рустем Адагамов провів паралелі із заявою Чапліна про те, що необхідно відкрито говорити про крадіжки чиновників.

Чаплін неодноразово ставав героєм скандалів в мережі. 9 грудня його помітили в "Макдональдсі". Протоієрей із задоволенням їв їжу, заборонену під час посту. У той же час в російському "Макдональдсі" до посту виходить спеціальне меню, схвалене церквою.

Чаплін від РПЦ закликав відмовитися від походу на концерт Мадонни, яка використовує хрести та іншу православну символіку не за призначенням.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Іншою його ініціативою було впровадити "народні дружини", які будуть наводити порядок.

Читайте також: Росіяни створили православну соцмережу

Нагадаємо, що Чаплін розповів про розбіжності з патріархом РПЦ Кирилом.