Імовірне надання Україні автокефалії не дає спокою загарбницькому Московському патріархату, адже це означатиме втрату не лише мільярдних статків, а й іміджу перед світовою спільнотою та повернення історії Русі у правильне русло.

Томос в Україні
Томос в Україні

Днями стало відомо, що агентура Путіна у"ДНР" поширює серед жителів окупованій території чутки про "насильницьку заміну" священнослужителів УПЦ МП Святогірської лаври на священиків Київського патріархату.

Священик
Священик

Про нові фейки з боку Москви повідомив на своїй сторінці у Facebook координатор групи "Інформаційний опір", нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

Популярні новини зараз
Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

За версією "МГБ ДНР", українською владою нібито готуються масові захоплення церков Московського патріархату силами "радикальних активістів і представників УПЦ КП".

"Одночасно в Донецьку бойовики поширюють чутки серед місцевого населення, що на Покрову "штурмовики УПЦ КП" підуть на штурм Київської Лаври", — розповів нардеп.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление» В период с 3 по 9 октября с.г. интенсивность нанесения огневых...

Geplaatst door Dmitry Tymchuk op Dinsdag 9 oktober 2018

Нагадаємо, церковний мир між Україною і Росією можливий. В цьому переконані учасники другого семінару комісії "Правда, справедливість і примирення".

У Києві 2-3 жовтня 2018 року пройшла зустріч представників Росії, України і Євросоюзу на тлі, з одного боку, війни, яка не припиняється вже понад чотири з половиною роки, а з іншого – напередодні очікуваного отримання томосу від Константинопольського патріархату.

Томос вперше дасть можливість Україні створити свою помісну православну церкву. Учасники зустрічі переконані, що це – особливий час для того, щоб почати діалог про гострі питання історії, щоб прокласти шлях до миру.

Як писав раніше Знай.ua, днями очільник відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон відзначився скандальною заявою у бік автокефалії УПЦ.

Про це він розповів під час інтерв'ю російському виданню, передають ЗМІ.

Іларіон заявив, що рішення про надання автокефалії Українській церкві повинні приймати спільно глава РПЦ патріарх Кирило і митрополит УПЦ МП Онуфрій.

Іларіон наголосив, що Константинополю перед перемовинами про автокефалію "потрібно було спочатку домовлятися з Онуфрієм".


Також Знай.ua писав про те, що у вівторок, 9 жовтня, у Стамбулі стартував триденний Синод Вселенського патріархату, який обіцяє стати історичним для України.