У понеділок, 24 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко обговорив питання збільшення чисельності прикордонників на постах біля України з держсекретарем Ради безпеки Станіславом Засем і головою Держприкордонкомітету Анатолієм Лаппо, передає Белта.

Під час зустрічі Лукашенко нагадав, що в ході відвідування прикордонних органів і підрозділів обговорювалося ряд питань, у тому числі щодо можливого перейменування Держприкордонкомітету і зміни штатної чисельності.

Анатолій Лаппо і Станіслав Зась

"Питання в тому, чи треба нам ця чисельність, яку ви пропонуєте? Або ж ми обійдемося меншою кров'ю, тобто менше збільшимо чисельність. Не повинно бути так: проси півтори тисячі, дадуть тисячу. По кожній людині ми повинні визначитися. Нам треба подивитися і чисельний склад і структуру нинішніх прикордонних військ. Може, там занадто багато заступників і різного роду управлінців, а менше багнетів десь. Тому за рахунок цього перерозподіл. Тобто треба дуже серйозно до цього підійти. І відразу скажу, що механічного рішення щодо підвищення чисельності з мого боку не буде", - зазначив глава Білорусі."

Також Лукашенко запевнив, що справа навіть не в кількості, на яку пропонується збільшити склад.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

""Це бойова одиниця, яка перекидалася на зміцнення будь-якої ділянки кордону, проведення інших заходів. Кулак такий повинен бути - не заперечую. Якщо чисельність буде 80 осіб або 60, значить, подивимося по кожній людині. Начальник маневреної групи повинен бути, і заступник у нього . Але ні у якому разі не чотири і не п'ять ", - додав лідер Білорусі."

Варто відзначити, що Лукашенко не прийняв пропозицію Зася і Лаппо по збільшенню кількості прикордонників. Замість цього він віддав наказ до поточного року додатково проаналізувати дане питання, щоб все було «оптимально і обґрунтовано».

Нагадаємо, що переговори Олександра Лукашенка і Володимира Путіна тривали шість годин.

Як повідомляв портал Знай.uа, Лукашенко зробив несподівану заяву в бік України.

Також портал Знай.uа писав, що білоруська православна церква висловила обурення з приводу рішення Константинополя з питання про надання Томосу Україні.