У четвер, 11 жовтня, у Стамбулі фінішує Синод, в ході якого українці очікують вирішення питання про надання УПЦ довгоочікуваного Томосу.

Томос в Україні
Томос в Україні

Екзарх Вселенського патріарха, архієпископ Даниїл Памфілійський зі США, який перебував в Києві у контектсті підготовки до надання автокефалії українській православній церкві і звітує цього питання на засіданні Синоду Константинопольського патріархату, висловив сподівання на позитивне рішення щодо надання томосу Україні.

У ході короткого коментаря для журналістів він повідомив, що обговорення у Стамбулі триває, і припустив, що офіційне рішення може бути ухвалене до кінця дня, повідомляють ЗМІ.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Доповідь пройшла чудово, ми провели зустріч із патріархом, а сьогодні зранку продовжуємо. Сподіваємося, що до кінця дня буде офіційне повідомлення. Доповідь була сприйнята чудово. Я думаю, всі були зацікавлені українським питанням, було багато питань і відповідей. Так що думаю, що буде щось позитивне. Буде ще продовження доповіді і обговорення. Думаю, за кілька годин ви почуєте результати", – розповів архієпископ Даниїл.

Нагадаємо, в Українській православній церки Київського патріархату назвали дезінформацією той факт, як частина ЗМІ подали вчора заяву митрополита Австрії та екзарха Угорщини Арсеніоса про те, що рішення про автокефалію "буде прийнято, коли настане час".

Деякі видання поспішили повідомити українців, що "надання Томосу відкладається", однак це спотворення реальної ситуації, заявив прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря на своїй сторінці у Facebook.


Як писав раніше Знай.ua, питання надання Українській православній церкві автокефалії ще раз переноситься. Наступне засідання Синоду Вселенського патріархату відбудеться з 9 по 11 листопада. А рішення ми почуємо "коли настане відповідний час".

Так вирішили на черговому засідання Вселенського патріархату. Про це повідомив митрополит Австрійський та екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) - передає DW.


Також Знай.ua писав про те, що Патріарх Київський і всієї України-Русі Філарет прокоментував долю церковного майна після імовірного отримання Томосу УПЦ.