Вона пройшла крізь Революцію Гідності, кривавий 2014 рік, відмовилася від усього заради своєї країни: від родини, роботи та планів на майбутнє. В лавах "Української добровольчої армії" снайперка Олена Білозерська – справжня легенда, адже за своїми здібності нічим не поступається чоловікам.


Білозерська про Майдан, Донбас та добровольців

Олена Білозерська
Олена Білозерська


Окрім присутності на полі бою, вона ще й журналіст, громадський діяч, блогер. У квітні 2014 рік стає бійцем ДУК "Правий сектор".

З грудня 2016 року - боєць УДА Дмитра Яроша.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"У жінок на війні однозначно психологічна витримка більша, ніж у чоловіків. Я бачила хлопців в істериці після бою і тих, які лякалися і втікали, але жодного разу я не бачила жінку в істериці від виду крові, загиблих тощо. Найбільший страх у своєму житті я пережила саме під час Майдану, а не на сході", - запевняє вона в коментарі "Цензор.нет".

Олена Білозерська
Олена Білозерська

Киянка за походженням, вона навіть подумати не могла, що студентські роки не принесуть очікуваної праці, а навпаки, доведеться дізнатися історію своєї країни просто під кулями. В "націоналізм", як поняття, вона, до речі, не дуже вірить: каже, що не бачила жодного яскравого прикладу тому.

Олена Білозерська
Олена Білозерська

Після першого Майдану (Помаранчевої Революції) вона почала писати книгу про Другу Світову війну. Тоді це були тільки матеріали для особистого архіву.

Олена Білозерська
Олена Білозерська

"Я обожнюю бути свідком подій. Завжди кажу, що моя місія в цьому світі – свідок. Найбільший страх у своєму житті я пережила саме під час Майдану, а не на сході. І відчула я його навіть не тоді, коли опинилася в епіцентрі подій 18 лютого, а коли вийшла з нього. Я, хитаючись, ішла по Богдана Хмельницького додому, бо вся техніка була розряджена, а я сама ледь трималася на ногах. Багато хто зараз вважає мене крутим снайпером, хоча я думаю, що вчитись мені ще довго. Я бачила хлопців в істериці після бою, і тих, які лякалися і втікали, але жодного разу я не бачила жінку в істериці від виду крові, загиблих і так далі", - додала вона.

Олена Білозерська
Олена Білозерська


Білозерська впевнена: зброя в руках жінки – це вже величезний страх та відповідальність. Адже не важливо, вбила ти когось, чи ні, можна навіть не встигнути вчасно зорієнтуватися:

Олена Білозерська
Олена Білозерська

"Найважче на війні – це гризня між своїми, а всі інші мої "важко" як бійця пов’язані не з моральними, а з фізичними речами. Хоча я і до мозку кісток цивільна і після війни я б не хотіла йти на військову службу, проте воювати зараз – це мій обов’язок. Я не сприймаю людей, які не воюють або не допомагають армії в такий період", - підсумувала снайперка.


Дивіться: Олена Білозерська про війну на Донбасі, УДА та Революцію Гідності


Нагадаємо, Україна запроваджує додаткові заходи захисту після втручання російського флоту в Азовське море.
Як повідомляв Знай.ua, російська авіація та флот під прикриттям намагаються влаштувати масові провокації під час військових навчань НАТО. Також
Також Знай.ua писав, ЗСУ дозволили відкривати вогонь на ураження при найменшій загрозі особовому складу.