Російська авіація та флот під прикриттям намагаються влаштувати масові провокації під час військових навчань Нідерландів та Великобританії за Полярним колом. Так вважає начальник військового управління корпусом морської піхоти Джефф МакМутрі.


Військові навчання НАТО: російського втручання не приховати

Військові навчання НАТО
Військові навчання НАТО


Генерал впевнений: іноземне командування країн-членів НАТО добре усвідомлює причину такого "посиленого інтересу" російських військово-морських суден до їх навчань.

Зокрема, коли тільки розпочалися перші маневри в рамках протиракетної оборони в Арктиці, в регіоні настільки зросла чисельність флоту РФ, що не помітити цього було просто неможливо:

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам
Показати ще

Військові навчання НАТО
Військові навчання НАТО

"Вони явно хочуть, щоб їхня присутність була видимою. Ми також бачимо, як російські винищувачі наближаються до наших військових кораблів", - підкреслив МакМутрі.


Днями, представники Альянсу також відкрито заявили про "готовність відповісти на загрозу з боку РФ".

Військові навчання НАТО
Військові навчання НАТО

Командувач європейським командуванням Збройних сил США і верховний головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті запевнив: "ми готові відповісти в разі необхідності, і ми будемо захищати Атлантику".

Військові навчання НАТО
Військові навчання НАТО


Очікувалися, до речі, і провокації в ході підготовки міжнаціонального тренування "Чисте небо-2018" (Clear Sky-2018), яке стартувало в Україні на початку поточного місяця і закінчиться 19 жовтня. Вперше у підготовці брала участь бойова авіація країн НАТО і саме це дипломати та військові назвали "військово-політичним жестом у напрямку Росії".

Військові навчання НАТО
Військові навчання НАТО


Залучили делегації восьми країн, котрі входять до складу Альянсу, від Бельгії до США.
Близько половини учасників навчань із загальної кількості 700-1000 осіб представили країни Заходу - Бельгію, Велику Британію, Данію, Естонію, Нідерланди, Польщу, Румунію та США.

Військові навчання НАТО
Військові навчання НАТО

Основні маневри проводили в західних областях нашої країни, а також над Вінницькою та Хмельницькою областями, однак у них також були задіяні бази в Польщі.

Військові навчання НАТО
Військові навчання НАТО


Основна мета навчань - відпрацювання атаки по наземних цілях з повітря, тактична повітряна підтримка, перехоплення, транспортування, рятувальні місії.


Дивіться: сухопутні навчання України і НАТО


Нагадаємо, керівники Операції Об'єднаних Сил на Донбасі (ООС) отримали наказ відкривати вогонь на ураження за ймовірності атаки ворога, не чекаючи розпорядження Генштабу.
Як повідомляв Знай.ua, на Хмельниччині стартували міжнаціональні військові навчання НАТО "Чисте небо 2018".
Також Знай.ua писав, у мережі показали, як працює секретний підрозділ ЗСУ.